L’Estada Catalana del Cicloturista arriba als 20 anys

25/02/2013
Cicloturisme

L’Estada Catalana del Cicloturista arriba als 20 anys

Com és tradicional els darrers anys, l'Estada Catalana ha obert la temporada de cicloturisme aquest últim cap de setmana del mes de febrer. Unes 130 persones -entre ciclistes, familiars i acompanyants- van arribar el divendres a la tarda a l’hotel Guitart Central Park de Lloret de Mar. Després de sopar es va explicar el programa de l’Estada, coses a fer a Lloret, la ruta ciclista del dissabte i es va fer una presentació de material de les marques Coluer, Progress i Noway, patrocinadors dels circuits de cicloturisme.
L’endemà es va fer la marxa cicloturista, un cop més dissenyada pels companys del Club Ciclista Lloret de Mar. Vam comptar amb el recolzament del delegat de la FCC a Girona, Francesc Moradell, i la col•laboració dels Mossos d’Esquadra i les policies municipals de les localitats per on passava la ruta.
Després de les nevades i l'intens fred que es va fer sentir a bona part de Catalunya la nit d'abans, la possible suspensió de la marxa era una possibilitat però el dia es va aixecar a Lloret amb fred, uns tres graus de temperatura, però sense rastre de pluja ni neu.
Així doncs, uns 50 ciclistes es van animar i van completar el bonic recorregut de 75 quilòmetres que els va portar per Vidreres, Sils, Riudarenes i Salitja. Des d'aquí, i ja amb un bon sol i les temperatures pujant una mica, es va entrar a la part més maca de la ruta vorejant l'aeroport de Girona i seguint per Riudellots fins arribar a Sant Andreu Salou, on tots vam poder gaudir d'un bon avituallament a la plaça del poble.
El pilot va continuar per Caldes de Malavella i un tram d'enllaç fins a Vidreres per camins rurals que va incloure una petita sorpresa en forma de camí compactat de terra pel mig d'un bonic bosc. Des d'allà ja només quedava arribar fins a Lloret per fer una dutxa i gaudir d'un bon dinar.
Dissabte a la tarda i diumenge al matí tothom va fer la seva per Lloret i rodalies i alguns van tornar a sortir en bici aprofitant el sol radiant. Després de dinar vam acomiadar-nos fins a les properes marxes o fins l’Estada de l’any vinent.