David Dalmau salva el maillot groc de La Canonja en una última etapa trepidant

24/02/2013
Carretera

El corredor sub23 David Dalmau, de l’equip del Club Ciclista Campclar (Coluer Bicycles), va aconseguir mantenir pels pèls el mallot groc de guanyador final de la 27a edició de la Challenge de la Canonja, en una tercera etapa, el Trofeu d’Hivern, que si bé va haver de driblar l’obstacle que s’entreveia com el jutge de la carrera, el coll de la Teixta, va resultar emocionant fins al punt que la victòria final es va decidir per només 15 segons, una de les diferències més curtes de la història de la Challlenge.
L’organització va suspendre la pujada a la Teixeta perquè en les zones on no tocava el sol s’hi havia acumulat el gel i podia resultar perillós. L’etapa va quedar en 70 quilòmetres i els corredors, a l’alçada de Riudecanyes, en lloc de pujar cap a la Teixeta van enfilar cap a Botarell per connectar allà amb l’N-420. El cas és que, amb l’aire gelat de protagonista i amb menys distància per recórrer, de sortida ja hi va haver batalla, fins que a l’alçada de Vinyols es va configurar una escapada bona de quatre corredors en què el Campclar no hi va poder treure el cap: els protagonistes eren l’exprofessional Jordi Simón; dos corredors del potent Bicis Esteve (Mauricio Muller i Oriol Colomé) i Jordi Soler (Inverse-Serman), qui es va convertir durant molts quilòmetres en la gran amenaça per a la victòria del Coluer. Tots quatre es van entendre a la perfecció i a Montbrió la diferència ja superava el minut. A l’estació de Botarell, amb 1m20 sobre el gran grup, Soler ja era el líder virtual de la Challenge. Però aleshores el grupet de davant es va trencar, i van marxar Muller i Simón per davant, mentre que Soler i Colomé perdien gas.
A l’arribada a la Canonja, Simón, per la seva condició d’exprofessional, no va ni disputar la victòria parcial, que va ser per a Muller, amb un minut i 11 segons de diferència sobre els altres dos escapats. A 2m06 va entrar un gran grup d’uns 50 corredors, amb David Dalmau esbufegant i salvant la victòria final per molt poc. El segon de la classificació general ha estat Jordi Soler (a 15”) i el tercer, Juan Carlos Medina (Galve Sport), a 1m10. El mallot de la muntanya se l’ha endut Víctor Moreno, del Coluer, conjunt guanyador també per equips. La regularitat ha estat per a Jordi Soler, que a més a més va guanyar el Trofeu La Rambla.