Obertes les inscripcions per La Pedals de Clip

21/02/2013
Cicloturisme

Obertes les inscripcions per La Pedals de Clip

Des del passat dilluns ja estan obertes les inscripcions per la trobada cicloturista de La Pedals de Clip. El nou esdeveniment relacionat amb la promoció i cultura de la bicicleta es desenvoluparà el proper 19 de maig en una reunió de ciclistes amb una indumentària clàssica i d´ época.

Per veure tota la informació: www.lapedalsdeclip.cat

Què és la Pedals de Clip?

La Pedals de Clip és una trobada cicloturista de bicicletes clàssiques o vintage de carretera, per fer una ruta amb aquestes màquines per la comarca del Penedès. Els participants han de portar bicicletes anteriors a l’any 1987, amb pedals de clip, cablejat del fre per sobre del manillar, manetes de canvi al quadre,... màquines com les que feien servir ciclistes catalans com en Miquel Poblet, Vicenç Iturat, Josep Pesarrodona, Josep Lluís Laguía o en Celestí Prieto entre d’altres.
En aquesta marxa es recomana portar roba, calçat i casc de l’època (xixonera), tot per donar un aire més clàssic i de retorn al passat. Aquesta modalitat de ciclisme ja fa molts anys que funciona a altres països d’Europa, especialment a Itàlia i a França. Ells ja fa anys que organitzen rutes d’aquest tipus i aglutinen a molta gent.
No és cap competició, tot el contrari. No hi ha temps ni classificacions. És una trobada-concentració per fer una ruta d’uns 68 km per la Comarca del Penedès. El 80% de la ruta passarà per camins rurals asfaltats entre vinyes. També hi haurà alguns trams curts de terra. A meitat del recorregut es farà un avituallament. Els ciclistes hauran de fer una inscripció per poder participar i caldrà que tinguin llicència federativa o assegurança d’un dia, aquesta última que tramitarà la organització. Ambdues inclouen assegurança d’accidents i de responsabilitat civil.
Tots els participants, a més, aniran degudament identificats amb un dorsal a l’esquena. L’organització marcarà el circuit amb fletxes per indicar els punts conflictius. També posarà voluntaris i membres de Protecció Civil de control en els llocs o trencalls que es cregui convenient pel bon desenvolupament i seguretat de tots els participants. Els ciclistes durant la ruta aniran acompanyats de vehicles de l’organització que obriran i tancaran la Marxa. Com a prova organitzada a través de Federació Catalana de Ciclisme es comptarà amb una ambulància i metge.

On es farà la Pedals de Clip?

El lloc escollit són les comarques de l’Alt Penedès i Baix Penedès, ideals per fer aquesta ruta. La població de sortida i arribada és Sant Martí Sarroca (Barcelona). La sortida es farà des de dins el poble i l’arribada serà a dalt del Castell (Conjunt Monumental de la Roca).
La zona té una xarxa de carreteres, pistes asfaltades, camins comarcals i de terra molt tranquil•les i amb poc trànsit, entre masies, vinyes, caves i pobles. La seva plana amb suaus turons és ideal per rodar amb bicicleta. El paisatge és agraït i espectacular.
Caldrà respectar totes les senyalitzacions de la ruta, les ordres dels controls i dels agents de trànsit. La ruta surt de Sant Martí Sarroca, va cap a Torrelles de Foix, gira a la dreta per camins rurals cap a la Rovira Roja, passa per Guardiola de Font-Rubí, per camins rurals cap a Puigdàlber, Can Cartró, Santa Fe, La Granada del Penedès, Vallformosa, Can Lleó, La Bleda, La Múnia, Sant Marçal, Lletger, Sant Jaume dels Domenys, La Carronya, Les Cases noves de la Riera, Les Conilleres i tornada a Sant Martí.

Quin és l’objectiu?

L’objectiu de la marxa és la promoció i cultura de la bicicleta, fer esport, compartir una jornada amb ciclistes i bicicletes vinguts d’arreu, fer amics, mostrar les màquines, algunes autèntiques peces de museu. També és vol fer promoció turística, cultural, vinícola i paisatgística dels pobles del Gran Penedès. Al finalitzar la prova es farà un homenatge als veterans ciclistes Miquel Poblet i Vicenç Iturat, els dos de 84 anys.

En quins horaris?

La sortida és donarà a les 9 hores i la finalització està prevista aproximadament cap a les 13 hores a dalt del Castell de Sant Martí. Una hora abans de la sortida es podran recollir els dorsals dels participants, que prèviament hauran fet la seva inscripció via Internet.

Qui organitza, esponsoritza i ens ajuda?

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, la Unió ciclista Vilanova i ens esponsoritzan empreses, entitats de la Comarca i de fora, que creuen en el ciclisme i en el territori, com Esports Prieto de Vilanova, enoturismePENEDÈS, D.O.Penedès, Bodegues TORRES, la revista de ciclisme PEDALIER, cervesa artesanal SEGARRETA i ORBEA.

Vine a l’arribada

Si hi ha gent que no vol o no pot participar en la Marxa, oferim la possibilitat de venir a rebre als ciclistes a l’arribada amb bicicletes clàssiques de passeig i vestit d’època.