Tot preparat per la primera Marxa de l\' Eix Transversal

26/09/2012
Cicloturisme

Tot preparat per la primera Marxa de l\' Eix Transversal

El proper dissabte, dia 6 d'octubre, arrenca l'últim mes d'activitat cicloturista de la temporada, amb la celebració de la Marxa Cicloturista l'Eix. Cita única que s'organitzarà aprofitant la finalització de les obres de desdoblament de l'Eix Transversal dirigides per l'empresa Cedinsa.
L'objectiu principal és fomentar el ciclisme i donar a conèixer el territori per on passa la nova carretera, el nou Eix Transversal (carretera C-25), una de les millors infraestructures que tindrà Catalunya, que lligarà Lleida i Girona connectant Catalunya amb França per l'est i amb l'Aragó per l'oest. La participació en aquesta marxa possibilita conèixer-la tot gaudint d'una activitat única i irrepetible ja que, quan es posi en funcionament, els ciclistes hi tindran prohibida la circulació.
El recorregut llarg, de 154 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell, comença a Cervera, continua pel pla de Lleida, seguidament per la Catalunya central, Manresa i Vic, on es puja l'alt de Fontfreda.
S'endinsa en la província de Girona pel Coll de Revell i té el punt d'arribada a Caldes de Malavella. Els ciclistes gaudiran de tres avituallaments a Rajadell, l'Alt de Fontfreda i al Coll de Revell.
El recorregut curt, de 70 quilòmetres, començarà a l’alçada de Fontfreda, coincidint amb el segon avituallament, i seguirà des d'aquí la mateixa ruta que l'anterior.
A l’arribada de Caldes els participants tindran dutxes i lavabos i podran gaudir d'un dinar de germanor. També hi haurà una furgoneta per transportar les bosses dels participants. Cada cicloturista rebrà un mallot dissenyat per a aquesta ocasió, on destaca la seguretat amb un innovador teixit reflectant.
Paral•lelament, s'ha organitzat una sèrie d'activitats lúdiques per tal que els acompanyants puguin compartir aquesta jornada amb els ciclistes, com ara un globus aerostàtic en l'avituallament de Fontfreda, inflables i un circuit d'habilitats amb bici per a petits i joves.
A més està assegurada la participació de grans noms de l'esport com ara els ciclistes Miguel Indurain, Àngel Edo, Carlos Verona i Roberto Heras, el duatleta de muntanya Francesc Freixer, els pilots Toni Elias i Àlex Crivillé o l'ultrafondista Josef Ajram.

Teniu tota la informació de la marxa a la web http://www.marxacicloturistaleix.cat/.