Olot i les seves festes, punt final de les Grans Clàssiques d´ enguany per a Elits-S\'23 i Copa Catalana per a M-30 i Sèniors

07/09/2012
Carretera

Olot i les seves festes, punt final de les Grans Clàssiques d´ enguany per a Elits-S\'23 i Copa Catalana per a M-30 i Sèniors

El Club Ciclista  Olot que presideix Lluis Bagué, organitza aquest diumenge una de les proves més carismàtiques del calendari del  Ciclisme Català de carretera, que es celebrarà com cada any amb motiu de les populars Festes del Tura d' Olot. La prova està reservada a les categories de sots 23 i Elit i és puntuable per a la Copa Generalitat i Campionat  Gironí, que farà que hi participin els millors corredors.
El recorregut serà el clàssic Olot - Girona - Olot de 140 km i els participants tindran com a principal dificultat de pujada el port de Les Encies i el tram de carretera des de Banyoles, Mieres, Santa Pau i fins a Olot, que és on es formen diferents  grups per guanyar la cursa. En els 57 anys que es porta disputant la cursa, hi ha hagut guanyadors de gran renom, que alguns van passar després al camp professional.
Aquesta serà la darrera cursa del calendari de les Grans Clàssiques en la seva dotzena edició. La prestigiosa general està encapçalada i decidida per Mauricio Muller (UPV) que amb 396 punts distancia en molta Eduard Prades i Fran Gironès, tots dos del Mopesa. Precisament Mauricio Muller fou el guanyador aquí l´ any passat.
Aquest diumenge es disputarà també a Olot una cursa per carretera d'uns 100 km, puntuable per a la Copa Catalana de Sèniors i Màsters 30. Els corredors podran gaudir de les carreteres tranquil•les de La Garrotxa. Les inscripcions seran a Olot i la sortida serà a les 10 hores.