El cicloturisme català segueix fent via al mes de setembre

21/08/2012
Cicloturisme

El cicloturisme català segueix fent via al mes de setembre

Mentre molts continueu de vacances i d'altres ja anem tornant a la normalitat, us volem recordar que la temporada cicloturista a Catalunya reprendrà el seu curs després dels mesos de l'estiu.
Al setembre tindrem un munt de marxes que agradaran a tots aquells que hagin continuat anant en bici durant les vacances. El diumenge dia 2, torna a Ripoll una de les cites més veteranes del calendari, la Marxa Terra de Comtes amb l'Alt de la Creueta com a dificultat més important. Recordeu que el recorregut llarg és puntuable pel Circuit Ciclopirineus 2012 i el curt per la Challenge Catalana 2012.
Els actius amics de la Penya Ciclista Cervera estan d'estrena aquesta temporada amb una nova proposta, la Clàssica dels Murs, que es portarà a terme finalment el dissabte 15 i no el diumenge 9 de setembre com estava previst inicialment. El recorregut llarg de 150 km i 2.250 metres de desnivell serà l'última puntuable pel Circuit de Llarga Distància 2012 i tindrà com a dificultats 16 murs amb pendents de fins al 20%. Qui no estigui tan entrenat podrà optar pel traçat curt de 87 km, 1.100 metres de desnivell i 7 murs.
Al dia següent, el diumenge 16 de setembre, tornarà tot un clàssic de la Challenge Catalana com és la Marxa Vila de Pineda-Memorial Fabri Hernández, que tindrà sortida a la comarca del Maresme i que, com és tradicional, recorrerà carreteres del Montseny, tenint com a punt calent l'ascensió a Riells.
El següent cap de setmana, nova doble proposta. El dissabte 22 tindrà lloc la segona edició de la Marxa 100x100 Tondo, on es tornarà a fer un homenatge al carismàtic ciclista de Valls. La ruta llarga de 116 quilòmetres serà la darrera puntuable del Circuit Ciclopirineus i acabarà al cim de l'estació hivernal de Vallter 2000. La ruta curta de 68 quilòmetres, molt més assequible, serà puntuable per a la Xallenge.
El diumenge 23 els companys del Club BTT Salou recuperaran una marxa que els més veterans recordaran, la Marxa Cicloturista Internacional Salou Platja d'Europa que tindrà sortida i arribada a la carismàtica població de la Costa Daurada.
El dissabte 29, i per tancar el mes de setembre, es celebrarà una de les cites més importants del calendari cicloturista amb L'Etape Barcelona-Andorra, una marxa que permetrà als seus participants emular als professionals fent el mateix recorregut que l'etapa de l'edició 2009 del Tour de França. La ruta de 224 quilòmetres tindrà la sortida al Velòdrom d'Horta barcelonès i finalitzarà al cim d'Andorra-Arcalís, amb les dificultats destacades d'aquest últim port i dels alts del Pi de Sant Just i de la Serra-Seca.

Marxes programades per setembre

diumenge 2: XXXII Marxa Terra de Comtes (Ripoll) - Ciclopirineus/Challenge
dissabte 15: I Marxa Clàssica dels Murs (Cervera) - Circuit Llarga Distància
diumenge 16: XXI Marxa Vila de Pineda (Pineda de Mar) - Challenge Catalana
dissabte 22: II Marxa 100x100 Tondo (St.Joan les Fonts) - Ciclopirineus/Challenge
diumenge 23: XX Marxa Salou Platja d'Europa (Salou)
dissabte 29: I Marxa L'Etape Barcelona-Andorra (Barcelona)

Recordeu que teniu els enllaços de totes aquestes marxes al calendari de la web de la FCC.