Important participació catalana a la IXS European Downhill Cup

13/08/2012
DHi

El passat 5 d'agost de 2012 es va celebrar a Pila (Vall d'Aosta), Alps italians, la 4a prova de la copa europea de Descens, amb una participació de 338 corredors.
La representació de corredors catalans va ser la següent: en categoria elit César Rojo, Jonathan Anaya, Pol Romero i Jordi Junyent, en categoria junior Guilem Jorba, i en categoria menys de 17 anys en Ferran Jorba.
El dissabte dia 4 es van celebrar els entrenaments i la prova classificatòria per determinar l'ordre de sortida de la  cursa puntuable de diumenge.
En les classificatòries de dissabte els catalans van tenir un paper significatiu: César Rojo obtenia el millor crono en categoria èlit i Pol Romero la tercera posició. Guillem Jorba es classificava dintre dels top 80 i Ferran Jorba va marcar el millor temps de la categoria 17 i menys, quedant el 4t scratch.
La cursa de diumenge va estar marcada per la pluja que va caure mentre es disputava la prova puntuable i els bons resultats de dissabte no es van repetir el diumenge en la categoria elit.
Malgrat les inclemències meteorològiques, Guillem Jorba va assolir la 3a posició de categoria júnior i Ferran Jorba la 1a posició de 17 i menys, repetint la 4a posició scratch que havia marcat el dia anterior.

Font: Jordi Jorba