Ismael Ventura i Anna Villar guanyen a Bonansa i són més líders de la Copa Catalana Internacional

08/07/2012
BTT

Ismael Ventura i Anna Villar guanyen a Bonansa i són més líders de la Copa Catalana Internacional

Els SkyGames han viscut aquesta tarda la seva versió ciclista, amb la disputa a la població de Bonansa d’una prova de la Copa Catalana Internacional BTT. Ismael Ventura i Anna Villar s’han proclamat vencedors d’aquesta cursa, en què els 200 esportistes participants s’han hagut d’enfrontar a un exigent recorregut de 33 km de distància (17 km per a algunes categories).
La quarta prova (d’un total de sis) de la Copa Catalana Internacional BTT ha destacat per un recorregut pirinenc espectacular i llarg, que ha permès que totes les categories es disputessin alhora i en línia (en comptes de fer voltes a un recorregut més petit, com és habitual). L’itinerari ha tingut de tot: exigents ascensions, baixades tècniques, rapidíssims descensos, progressió per terreny difícil… La cursa s’ha desenvolupat sota unes condicions magnífiques, amb sol i temperatures altes, de més de 25ºC.
Les primeres diferències entre els corredors s’han obert en la primera pujada, dura i llarga. Guillem Muñoz (Tomas Belles-Cannondale) i Ramon Sagués (Conor Saltoki Barriantz) han estat els primers a coronar i afrontar la llarga baixada fins al primer pas per meta (km 17). En la segona i trepidant volta, amb alguns dels trams més tècnics de la cursa, tots els esportistes s’han llançat al màxim de les seves possibilitats. Ismael Ventura (Chain Reaction-Bike Area) ha demostrat estar més fort que la resta de rivals, proclamant-se campió amb mig minut d’avantatge sobre Muñoz.
En categoria femenina, Anna Villar (Tomas Belles-Cannondale) ha sortit molt forta des del començament, conscient que la sortida en massa li oferia la possibilitat d’agafar alguna roda bona dels nois més forts que la pogués portar fins a l’arribada. El pla li ha sortit a la perfecció i s’ha plantat a la meta amb més de cinc minuts de diferència sobre Sandra Santanyes (Bicis Esteve), segona classificada.
Ismael Ventura i Anna Villar eren ja els líders de la Copa Catalana Internacional BTT i aquest triomf a Bonansa encara els consolida més en la primera posició de la classificació general, a falta de dues curses per a la conclusió del calendari 2012.