600 participants a la Marxa La Bonaigua

08/06/2012
Cicloturisme

600 participants a la Marxa La Bonaigua

El passat dissabte 2 de juny, es va celebrar la XIII edició de la marxa cicloesportiva la Bonaigua, que presentava el recorregut Superbonaigua introduït l’any passat, amb la novetat de realitzar-lo en sentit invers coronant l’alt de Bretui en darrera instància. Un circuït de 202 kms i  3400 de desnivell acumulat. més exigent inclús que el de l’any anterior.
Una edició la d’aquest any marcada un cop més  per les condicions meteorològiques, encara que per motius completament oposats a l’any passat. Les previsions es varen complir, i la forta calor va marcar la jornada i va incrementar l’exigència del recorregut fent que els participants patissin les inclemències de la calor i el vent en contra que va bufar amb insistència en bona part del recorregut .
Puntualment,  a les 8:30, van prendre la sortida 600 cicloturistes per completar el recorregut i superar els colls de Perves, l’alt del túnel de Vielha, el port de la Bonaigua i coll de Bretui en darrera instància. La previsible duresa d’aquest darrer coll va fer que molts participants prenguessin l’itinerari alternatiu de la Bonaigua clàssica passant pels túnels de Collegats.
El primer en creuar la línia d’arribada, va ser Marc Vilanova, de Tremp, havent completat el recorregut amb poc menys de 6 hores, un temps realment magnífic, que a ben segur serà referència per a properes edicions. La primera noia, Rosy Titos amb 7 hores, un temps també magnífic. I acompanyant-los, un llarg rosari de cicloturistes que expressaven en els seus rostres l’esgotament i alhora la satisfacció d’haver completat el recorregut.
I després de la benguanyada dutxa i massatge, l’organització va oferir als participants l’habitual dinar a base d'amanida de pasta i "llonganissa" a la brasa en l'espai del poliesportiu. Durant el dinar es va lliurar, la barretina musca dels raiers als primers classificats masculí i fèmina, i els habituals trofeus als més joves, Foix Trotonda i Francesc Xavier Vidal, als més veterans Neus Puig i Benet Vicente, així com al club amb participació més nombrosa, l’Eddy Mur CC i al mes llunyà el Centre d’Esports Atmetlla de Mar. A destacar com és habitual, l'excel • lent tasca dels Mossos d'Esquadra i l'assistència incondicional l desinteressada dels col•laboradors de l'organització que van treballar amb l’entusiasme habitual en totes les facetes.