Comença la XXII Challenge Catalana de Cicloturisme

25/04/2012
Cicloturisme

Comença la XXII Challenge Catalana de Cicloturisme

El proper diumenge 29 d'abril es celebra a l'Hospitalet de l'Infant la primera de les 12 marxes que composen el circuit de la Challenge Catalana en l’edició del 2012.
El circuit aquesta temporada s’inicia a la província de Tarragona, a una marxa clàssica com és la Ruta del Mestral de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta edició comptarà amb un nou recorregut de 102 quilòmetres un xic més exigent que altres anys però molt més bonic.
Les següents cites del calendari comparteixen cartell amb marxes dels circuits Ciclopirineus i de Llarga Distància. A Terra de Remences (13 de maig), a la Montsec-Montsec (19 de maig), a la Terra de l'Aigua (20 de maig) -aquestes dues últimes novetats a la Challenge- i a Les Goges
(27 de maig) aprofitarem els recorreguts curts per pedalar i descobrir espectaculars carreteres.
La següent estació de la Challenge ens portarà fins a la Riera de Gaià, també a Tarragona, concretament el dia 3 de juny. Una marxa que ha marcat la seva empremta en el calendari durant els quatre anys que s’ha disputat i que aquest any torna a canviar de data... no us despisteu.
La setmana següent (10 de juny) es sortirà del mateix port de Tarragona per arribar a Sant Magí de la Brufaganya, el que des de fa temps havia estat un pelegrinatge per anar a buscar aigua. Es tracta d'uns dels recorreguts més exigents de la Challenge, però gràcies al suport de l’organització es fa assequible per a tothom.
Abans del parèntesi estival ens traslladarem a La Pobla de Segur (24 de juny). L'any passat va tornar la Marxa Verge de Ribera al circuit i aquest any repeteixen. Tots els participants gaudiran del bonic recorregut i la boníssima paella de germanor a l'arribada.
La primera setmana de setembre (diumenge dia 2) es celebra la Marxa Terra de Comtes a Ripoll. Es la versió curta de la marxa que puntua pel Circuit Ciclopirineus però que té uns paisatges tant o més espectaculars que el recorregut llarg.
La Challenge tornarà a la província de Barcelona el 16 de setembre a Pineda de Mar, amb la seva pujada a Riells del Montseny, on es pren el temps a tots els ciclistes i hi ha importants trofeus per als primers de cada categoria i pels clubs.
La penúltima puntuable és una altra novetat que ens portarà a terres gironines a la segona edició de la marxa que homenatja al bon ciclista Xavi Tondo el dissabte 22 de setembre.
El circuit s’acabarà com és habitual el 7 d’octubre a Mollet del Vallès al Memorial Pelegrí Pi, una de les marxes amb més participació i millor valorades de la Challenge.

XXII Challenge Catalana de cicloturisme (12 marxes puntuables)

dium, 29 abril: XXVIII Marxa Ruta del Mestral (Hospitalet de l’Infant)
dium, 13 maig: XV Marxa Terra de Remences (ruta curta) (St.Esteve d’en Bas)
diss, 19 maig: IV Marxa Montsec-Montsec (ruta curta) (Balaguer)
dium, 20 maig: IX Marxa Terra de l’Aigua (ruta curta) (Riells i Viabrea)
dium, 27 maig: VI Marxa Les Goges (ruta curta) (Banyoles)
dium, 3 juny: V Marxa Riera de Gaià (La Riera de Gaià)
dium, 10 juny: XXV Marxa de Sant Magí de Brufaganya (St.Magí de Brufaganya)
dium, 24 juny: XXII Marxa Verge de Ribera (La Pobla de Segur)
dium, 2 setembre: XXXII Marxa Terra de Comtes (ruta curta) (Ripoll)
dium, 16 setembre: XXI Marxa Vila de Pineda (Pineda de Mar)
diss, 22 setembre: II Marxa 100% Tondo (ruta curta) (St.Joan les Fonts)
dium, 7 octubre: XXIV Marxa Ciutat de Mollet (Mollet del Vallès)

Tots els enllaços a les webs dels organitzadors al bloc de Cicloturisme www.cicloturismecat.wordpress.com.