Guillem Clemente és el primer líder de la Copa Catalana juvenil

23/04/2012

La Cellera de Ter va acollir el 26è Trofeu Festes del Roser-Memorial Josep Maria Pont, primera cursa de Copa Catalana de Juniors d’aquesta temporada. Amb una magnifica organització del Club Ciclista Esprint, i amb el suport de l’Ajuntament de La Cellera de Ter i la col•laboració de la Federació Catalana de Ciclisme, es va disputar una matinal de carretera, amb la presència de 140 corredors. Els recorreguts de les curses de juniors i de veterans tenien com a principals dificultats els ports de les Serres i les Encies, aquest últim a 20 quilòmetres de l’arribada.
Guillem Clemente, de l’equip Comdibal, es va imposar a l’esprint a un grup de cinc corredors, format per Eduard Sarra i Abel Vergara (Huesca La Màgia), Alejandro Yuste (Mollet), i Albert Segarra (Nogales-Gallastegui). Aquest grup es va escapar en el primer port de les Serres, després de caçar Gerard Armillas (Huesca La Màgia). Les diferències van arribar pràcticament al minut de diferència, tot i que a l’arribada es van imposar només per 20 segons al grup principal. Per equips es va imposar l’equip aragonès Huesca – La Màgia.
Amb aquesta victòria Guillem Clemente, junior de primer any, és el primer líder de la Copa Catalana de Ciclisme en categoria Junior.
Prèviament a la cursa de juniors, es va disputar una cursa puntuable per la Xallenge Catalana de Veterans, molt disputada i que va comptar amb la participació de corredors de la Catalunya Nord.
Tres corredors es van escapar i van arribar per davant d’un grup format per 42 corredors. Al final, la cursa es va decidir a l’esprint, en el que es va imposar el corredor Veterà 40, José Madrigal (Motor Begues), per davant de Roger Francis (Le Boulou) i de l’ex-biker gironí Miquel Campasol (Trafach Bikes). En la categoria de veterà 50 el primer va ser Jaume Estañol (Besalú-Desfrenats), i en veterà 60 Gerard Tournadre (Le Boulou). Per equips es va imposar el Motor Begues. En la categoria de Fèmines, la primera classificada va ser Maria Rosa Titos (Esteve-Girona Costa Brava).

Nota: Carles Ferrer