Gran fi de festa de la sisena edició de la VolCAT

09/04/2012
BTT

Gran fi de festa de la sisena edició de la VolCAT

Ja està superada. Avui ha acabat la sisena edició de la VolCAT Ara Lleida BCN+ amb una jornada d'esport intens que ha acabat amb una botifarrada popular. Corredors, assistents, acompanyants i família s'han unit per a celebrar la consecució dels objectius de cadascú en una prova d’alt nivell esportiu i paisatgístic, però vàlida per bikers de tots els nivells i edats.
Eren les 10h del matí quan els més de 300 participants de la VolCAT Ara Lleida BCN+ han sortit d'Igualada en direcció a l'ascensió al Coll del Bruc. Ja per aquest punt, amb uns 20 kms de recorregut, han aparegut els favorits d'aquests 3 dies liderant la prova. El portuguès Luis Leao Pinto i el finlandès Jukka Vastaranta mantenien la seva lluita del cap de setmana, demostrant que eren els més forts de tot el grup. Ha estat aquest últim qui s'ha imposat a l'etapa d'avui, amb final a Castellolí, amb un Pinto que arribava pocs metres per darrera, assaborint la seva victòria final: “Ha estat una gran cursa. Estic molt content de com ha anat i de poder repetir la victòria del 2011. Estic entrenant molt dur i arribava un xic cansat a la prova, però avui ja he notat millors sensacions. Dedico aquesta victòria al meu equip, Bicicletes Esteve, i agraeixo la professionalitat de l’organització d’Ocisport”.
En l’apartat femení, ha estat de nou la noruega Heidi Sandsto la que ha dominat la cursa. “Avui ha estat el dia que més he disfrutat. Els corriols i trialeres per les que hem passat eren molt divertides i m’ho he passat genial”, comentava la líder d’inici a fi d’aquesta sisena edició. Heidi ha estat la més forta de totes les fèmines, però és un exemple del bon nivell esportiu que tenen les dones que han assistit a la prova. Moltes fèmines i un gran nivell físic i tècnic de totes elles, a l’igual que en l’apartat per edats, on hem tingut des de joves sots-21 a veterans 60, com exemples de que tothom que es planteja una VolCAT és capaç de realitzar-la si segueix un entrenament regular.
Albert Balcells, màxim responsable d’Ocisport, empresa organitzadora de l’esdeveniment, ha fet una valoració final de la prova: “Avui hem acabat la sisena edició d’aquest repte. Ha estat l’any amb major nombre de participants i mantenint el nivell qualitatiu dels més forts que han passat durant aquests anys. La competició és una forma de viure aquest desafiament, però el gruix dels participants són persones que simplement viuen el ciclisme de muntanya com una forma d’entendre la vida i d’invertir el seu temps lliure”.
El final del dia ha près forma de festa familiar, amb una botifarrada per a tots els participants, a més d’algunes activitats destinades als més petits. En resum una festa esportiva i familiar que volem que continuï creixent en el 2013.