La VolCAT Ara Lleida BCN+ ha arrencat amb 330 participants

06/04/2012
BTT

La VolCAT Ara Lleida BCN+ ha arrencat amb 330 participants

330 valents han près part en la primera jornada de la VolCAT Ara Lleida BCN+, que ha tingut sortida i arribada a les localitats de La Coma i Solsona, respectivament. 43 kms de pur mountain bike en un entorn de gran bellesa paisatgística com és la zona Sud del Solsonès.
La primera part de l’etapa, amb una meteorologia gris però estable, ha estat a les rodalies del naixement del riu Cardener i ha portat els bikers fins al cim del Coll de Jou. Han estat 10km d’ascensió molt exigents que han fet que ja apareguessin importants diferències entre els participants. Per aquest punt, els més ràpids ja eren el guanyador de la VolCAT 2011, el portuguès Luis Leao Pinto, i el finlandès Jukka Vastaranta, sots-campió d’Europa de Marató l’any passat. Per darrera anaven arribant corredors de totes les categories, edats i nacionalitats, destacant el nivell de la noruega Heidi Sandsto, la millor fèmina, que així resumia la seva jornada: “no sabia com aniria ni el nivell que trobaria en aquest esdeveniment. M’ha encantat el circuit. He pedalat amb un parell de nois que anaven al meu nivell i m’ha anat molt bé per a marcar el ritme. Demà serà un dia llarg, per la qual cosa tocarà guardar energies i descansar bé aquesta tarda, però estic amb moltes ganes de veure què ens depara l’etapa reina”.
Luis Leao Pinto, el més ràpid avui, va quedar enamorat de la VolCAT l’any 2011, i per això el corredor lus ha decidit tornar-hi a participar: “no m’he trobat especialment bé, tot i que reconec que he anat molt ràpid. Les zones per les quals passa la marxa són maquíssimes. Hi havia bastant de fang per les pluges dels últims dies i feia que els descensos s’haguessin de prendre amb un punt de calma. Demà serà una jornada dura, però espero trobar-me millor”.
Jukka Vastaranta, únic corredor que ha pogut seguir a Pinto durant la primera meitat del recorregut, comentava que “Pinto estava molt fort avui. A totes les zones planes no el podia seguir. M’hi he apropat a la baixada final, però no ha estat suficient. M’he sentit prou bé, però no amb tota la força en certs moments. La bellesa de la zona és brutal”.
Demà arriba l’etapa més dura de la VolCAT, l’etapa reina sens dubte, amb un recorregut de 90kms que transcorrerà de nou pel Sud del Solsonès, i que s’endinsarà ja a l’Anoia, acabant a Igualada. Demà s’espera una etapa que desafiarà les forces dels participants, oferint en contrapartida uns entorns d’ensomni per a la pràctica de la BTT.