Damien Oton guanya l´ Enduro BTT de Les Salines

28/03/2012
DHi

El francès Damien Oton s’endú la victòria de la segona edició del Enduro de les Salines per davant de diferents corredors internacionals europeus. L’esperada competició de Maçanet de Cabrenys ha omplert durant el cap de setmana el poble de corredors d’aquesta nova disciplina ciclista.
La competició va començar el Dissabte 24 de Març a les 21:00h amb un tram nocturn. El guanyador d’aquest primer tram va ésser Josep Almendros (Bicis Esteve) amb un temps de 4’00” Al acabar el va qualificar de” llarg i exigent però molt divertit” Sens dubte un dels atractius de la cursa, poder baixar de nit per corriols i carrers en bicicleta. El públic va poder gaudir a l’arribada també de l’exhibició de la tala de figures de fusta gentilesa de l’empresa Planes de Figueres representant de la firma alemanya Sthil.
Durant tot el fi de setmana va lluir el sol i amb les últimes pluges a l’Empordà, van donar com a resultat un circuit ideal com poques vegades per la practica d’aquesta nova modalitat esportiva que està arrasant a Europa. Les 250 places que l’organització va oferir es van acabar en hores.
El Diumenge 25 a les 08:00h s’ha donat la sortida al primer dels cinc trams cronometrats i balisats per l’organització que en aquesta segona edició ha anat a càrrec de MASDH i La Tribu amb BTT. Durant els trams la lluita va ésser entre tres corredors, el català Bernat Guardia (Massi) guanyador de tres de cinc, l’Andorrà Roger Gonzalez (Mondraker-Wild Wolf) i el francès Damien Oton. Tots tres van demostrar un gran nivell competitiu ja que a mesura que passaven els kilòmetres es mantenien les diferències per segons fins els tram final.
El cinquè i últim tram especial era secret per tant cap corredor no l’havia entrenat. En una baixada impecable el gran especialista europeu Damien Oton va imposar la seva llei amb una autoritat aclaparadora, fina a catorze segons va aconseguir treure a Bernat Guardia i li ha permès guanyar la cursa. Un final espectacular per una cursa que comença a ésser un referent europeu tot i que és novella.
El categoria femenina la lluita constant ha estat entre dos Vickys, la Vicky Hernández (Ambisist) corredora local i sis vegades campiona d’Espanya de descens i Viky Gimenez (Les Angles) una jove promesa francesa que ha començat aquest any. Experiència vs Físic. S’ha demostrat que el cinquè tram ha estat clau per guanyar el Enduro BTT de les Salines, on els corredors ja arribaven castigats i el qual li ha permès aconseguir la victòria final de la francesa davant l’escalenca.