Recorregut i cartell molt atractius per la Volta a Catalunya 2012

18/03/2012
Carretera

Recorregut i cartell molt atractius per la Volta a Catalunya 2012

Aquest dilluns a Calella la Volta a Catalunya tornarà a posar-se en marxa per recórrer part de la geografia catalana en set jornades que voltaran per Catalunya de nord a sud per acabar diumenge proper a Barcelona al mateix lloc on el dia de Reis de 1911 sortí la primera edició de la cursa.
La prova que arrenca de Calella manté un cop més l´ itinerari sense cap crono individual premiant l´ emoció i la muntanya amb finals molt nerviosos com el del segon dia a Girona un cop superada la dificultat del Coll dels Àngels a tretze de meta, el final de Manresa un cop travessat l´ alt de Montserrat i el darrer dia de Barcelona que passa per l´ alt del Tibidabo i Vallvidrera en els darrers moments. El dimecres la Volta afrontarà la jornada reina amb final a Port Ainè amb les pujades a Coubet, Collada de Toses i Port de Cantó prèvies a l´ estació lleidatana.
La nòmina de participants inclou noms de l´ atractiu d´ Alejandro Valverde, guanyador de la cursa en 2009, Bradley Wiggins, recent triomfador de la París-Niça, i Andy Schleck, segon al darrer Tour de França. Altres il•lustres de la cursa són Janez Brajckovic, Tejay Vangarderen, Samuel Sánchez, Daniel Martin, Denis Menchov, Damiano Cunego, Ivan Basso, Jurgen Van den Broeck, Levi Leipheimer i Robert Gesink. La participació catalana es redueix a tres noms: Alberto Losada, com lloctinent de Menchov al Katusha, i els joves David de la Cruz (Caja Rural) i Jordi Simon (Andalusia).
Una molt bona notícia serà la cobertura televisiva en directe de la cursa per Esport 3, Teledeporte i Eurosport.

Tota la informació a http://www.voltacatalunya.cat/