Moltes novetats a la Terra de l’Aigua 2012

16/03/2012
Cicloturisme

Moltes novetats a la Terra de l’Aigua 2012

El diumenge 20 de maig el Club Ciclista Riells i Viabrea organitzarà una nova edició de la ja clàssica Marxa Cicloturista Terra de l’Aigua.
Aquest any s’arriba a la novena edició i la prova passa a denominar-se Marxa Cicloturista Terra de l’Aigua–Diari Sport, gràcies a l’acord de patrocini al que s’ha arribat amb el principal diari esportiu català.
La marxa tindrà dos recorreguts. Un de llarg de 160 quilòmetres i
2.740 metres de desnivell, muntanyós i difícil, en el que caldrà superar sis ports de muntanya i que puntuarà pel Circuit de Llarga Distància de la FCC, pel Circuit de Cicloturisme de la revista Ciclismo a Fondo i, per primera vegada, pel Circuit de Mitja Distància de la RFEC. El traçat curt, de 95 quilòmetres i 1.670 metres de desnivell, serà més assequible amb tres ports de muntanya i serà puntuable per la Challenge Catalana de la FCC.
Per aquesta edició els organitzadors tenen preparades diverses novetats que segur que us agradaran:
- Nou recorregut: s’ha dissenyat un recorregut completament nou -a través de les comarques de la Selva, Vallès Oriental i Osona- que passarà per alguns dels paratges més espectaculars del Parc Natural del Montseny, de les Guilleries i de la comarca de l’aigua i per molts dels pobles més bonics de la zona: Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, Montseny, El Brull, Seva, Viladrau, Sant Hilari Sacalm, Anglès, Santa Coloma de Farners, Arbúcies i Breda.
- Nous ports: la principal novetat serà la pujada al difícil port de Coll Formic (1.145 metres), de primera categoria amb 15,5 quilòmetres i pendent mitjà del 5,1%, un port que mai havia estat inclòs al recorregut de la marxa. També caldrà superar el Coll de Gomara (887 metres i tercera categoria), l’Alt dels Cortals (1.005 metres i segona categoria), l’Alt de Sant Martí Sapresa (271 metres i tercera categoria), l’alt de Sant Hilari Sacalm (811 metres i primera categoria), aquests tres últims al recorregut llarg, i el Coll de n’Orri (241 metres i tercera categoria), a només 6 quilòmetres de l’arribada.
- Sortida i arribada al mateix lloc: a diferència d’altres anys, l’arribada dels dos recorreguts serà al mateix lloc de la sortida, al Poliesportiu de Riells i Viabrea, on trobareu tots els serveis postmarxa: vestidors, dutxes, massatges, renta-bicis, recollida de xips, lliurament d’obsequis, dinar final,…
- Preu: El preu d’inscripció anticipada amb llicència serà de 25 euros, la qual cosa suposa un rebaixa de preu en relació a l’edició anterior. Les inscripcions com sempre caldrà fer-les a través del web www.bicinscripcions.cat.

Trobareu tota la informació a la pàgina www.terradelaigua.cat.