El Circuit de Llarga Distància visita Tarragona l’1 d’abril

15/03/2012
Cicloturisme

El Circuit de Llarga Distància visita Tarragona l’1 d’abril

El proper diumenge 1 d’abril es celebrarà a la localitat de Tortosa la XXVI edició de la Marxa Cicloturista Terres de l’Ebre, organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre “Ja Arribarem”. Aquesta cita és la tercera puntuable del Circuit de Llarga Distància 2012.
El recorregut de 160 quilòmetres i 2.110 metres de desnivell acumulat començarà a les 8:30 hores des del Pavelló Firal de Tortosa. Els primers 15 quilòmetres es realitzaran pel marge dret del riu Ebre i els últims 27 pel marge esquerre. Ambdós trams tenen agradables vistes al riu. En alguns casos estan a molt poca distància de la carretera i en altres, com al Coll de Som entre Benifallet i Tivenys, els participants podreu gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars.
L’itinerari comença per Aldover i Xerta on apareixen les primeres rampes que ens endinsaran a la comarca de la Terra Alta. El paisatge, abrupte en aquest tram inicial, ens allunyarà ràpidament del riu Ebre.
Es baixarà per Pinell de Brai fins Miravet on es continuarà durant uns quilòmetres plans fins a Móra d’Ebre, on estarà situat el primer avituallament, on podrem agafar forces per ascendir fins La Fatarella.
Des de Móra anirem guanyant altitud, amb pendents moderats que s’incrementen des de la cruïlla de Camposines fins La Fatarella, on es situa el punt més elevat del recorregut. Aquest port, amb el seu traçat en ziga-zaga, permet tenir una visió des de baix fins a dalt i ens permetrà veure les distàncies amb els grups que tinguem al davant i darrere nostre.
Des de La Fatarella fins a Bot es creuaran terres de vins. El segon avituallament està situat en aquesta darrera població, al quilòmetre 102, tot just abans del començament del Coll Ventós. Aquest portet ens començarà a pesar a les cames. La baixada fins Prat de Comte és la d’usar els frens ja que la carretera és estreta i les corbes són molt tancades.
El següent tram que porta cap a Pinell és el mateix que hem fet al principi de la jornada. A Benifallet, quilòmetre 131, hi haurà l’últim punt d’avituallament. Des d’aquí ens quedarà la pujada al Coll de Som i la pujada final fins l’ermita de Mig Camí, amb rampes que arriben a 16,5% de desnivell.
Des d’aquí només quedarà tornar fins a Tortosa on tots els participants podran gaudir d’un bon dinar per recuperar forces.
Les inscripcions tenen un cost pels ciclistes federats de 25 euros fins el dimarts 20 a les 24:00 hores. Des de llavors fins el dimarts
27 a les 24:00 hores les inscripcions passaran a costar 30 euros.

Teniu tota la informació de la marxa a la web www.ciclismetortosa.com i també al seu Facebook www.facebook.com/pcbe.jaarribarem