Rafa Tibau guanya la tercera cursa de la Copa Osona

12/03/2012
Trial

Rafa Tibau guanya la tercera cursa de la Copa Osona

La Copa Osona de Trial ha arribat a la meitat del certamen amb la tercera prova disputada aquest  diumenge dia 11 de març a Roda de Ter - Les Masies de Roda.
En un entorn consolidat dins el calendari osonenc, l’Ermita de Sant Salvador de Còdol ha estat l’escenari de la prova on enguany els participants s’han trobat amb un traçat força canviat, amb noves i exigent zones.
A l’equador del certamen es perfilen, les que poden ser, les posicions finals de podi, però amb les tres proves que encara queden de tot pot passar.
Rafa Tibau ha estat el guanyador de la prova després d’un intens frec a frec amb Pol Tarrés (segon) i Gerard Aguilar (tercer). Tibau ha estat el més regular, i ha acabat les dues voltes amb 7 punts cadascuna. Tarrés amb 6 punts a la primera volta i amb 10 a la segona s’ha hagut de conformar amb un resignat segon lloc després de veure com per una trencada de cadena a la darrera zona se li escapava la victòria. Aguilar ha marcat la millor volta amb només 5 punts a la segona però els 13 punts de la primera volta l’han situat  al tercer caixó. Per la seva banda Bernat Seuba amb 11 punts a la primera volta es col•locava tercer però la bona actuació d’Aguilar i els 8 punts de Seuba a la segona volta l’han relegat a la quarta posició.
A la general Tibau és primer amb 57 punts, Tarrés segon amb 41 i Seuba tercer amb 38.
Joan Figueras, apartat de la competició durant uns mesos per lesió, deixa una escletxa que segur alguns aprofitaran.
Lluc Plans i Toni Saladelafont es consoliden al capdavant de l’open blanc i blau respectivament amb una nova victòria. David Martínez escala fins la segona posició després de la victòria en open verd on Roger Lladó n’és el líder.
El pre benjamí Roger Martínez i el benjamí Aleix Arrufat han estat els respectius guanyadors en les categories dels més petits. Martínez encapçala la pre benjamí mentre que Oriol Vargas, tercer diumenge, puja fins el primer lloc en benjamins.
Martí Yélamos i Toni Guillen sumen la tercera victòria en principiants i alevins respectivament i es ratifiquen com a ferms guanyadors finals.
Finalment l’infantil Joan Martín i el cadet Carlos Sazatornil s’han fet amb la victòria. Martín manté el liderat i Sazatornil puja fins el segon lloc, el primer cadet és per Eduard Aran.
Després d’haver patit una important caiguda Joan Torres i Aleix Baró s’han vist obligats ha abandonar la prova, s’espera que ben aviat puguin tornar a la competició.
La prova ha comptat amb cinc esportistes locals: Jan Gutiérrez, Àlex Viñas, Martí i Jordi Prat i Jordi Araque.

El proper dia 15 d'abril la Copa Osona es trasllada a Tona.