Minut de silenci pels companys perduts a Balaguer

04/03/2012
Cicloturisme

Minut de silenci pels companys perduts a Balaguer

Per aquest cap de semana que marca l´ inici oficial de la temporada ciclista catalana la Federació Catalana de Ciclisme vol demanar un minut de silenci pels cicloturistes morts en accident fa uns dies a Balaguer. A més es llegirà aquest manifest:

Avui que comença la temporada ciclista a Catalunya i davant el greu accident de trànsit ocorregut a les rodalies de Balaguer,  la Federació Catalana de Ciclisme us prega 1 minut de silenci en record dels dos companys ciclistes víctimes de l’accident i es posiciona amb el  manifest que segueix.

1) La FCC recorda el dret del ciclista a circular per la carretera 
2) La FCC demana una campanya de conscienciació pública, a tots els conductors, de les normes que facilitin la convivència entre ciclistes i vehicles a motor. 
3) La FCC estima que és imprescindible la col•locació als vorals de les carreteres de les senyalitzacions d’advertència de la presència de ciclistes i del metre i mig de distància de seguretat entre el ciclista i el vehicle que avança. 

La FCC prendrà els contactes corresponents  amb la Direcció General de Carreteres i el Servei Català de Trànsit per reivindicar l’ús compartit de les carreteres i estudiar l’ implantació de les millores sol•licitades.