La Copa Catalana Internacional que arrenca a Banyoles inclou sis curses

02/03/2012
BTT

La Copa Catalana Internacional que arrenca a Banyoles inclou sis curses

Per onzè any, la Copa Catalana Internacional tornarà a concentrar l'emoció i l'esforç en sis proves repartides entre categories de XC i CRI, situant la Copa Catalana en el panorama internacional i consolidant el circuit com un dels més importants d'Europa.
La Copa Catalana Internacional continua després de 7 anys com a Gran Premi Massi i des d'Ocisport no volem deixar passar l'oportunitat d'agrair el suport donat per la casa MASSI per portar la Copa Catalana Internacional al nivell més alt i dotar d'un circuit de prestigi a la Federació Catalana de Ciclisme. Més de 3.000 corredors, vinguts de més de 20 països diferents, han pogut gaudir d'aquest gran circuit durant aquests últims anys. També agrair al Club Ciclista Corró d'Amunt que ha estat formant part del calendari des de l'inici de la Copa Catalana Internacional i que per nous projectes, aquest any serà La Llacuna qui ocuparà el seu lloc.

Calendari 2012

11-03 Banyoles - Pla de l'Estany (C2)
29-04 La Llacuna - Anoia
5/6 -05 Vall de Lord - Sant Llorenç de Morunys (C2)
7-07 Bonansa - SkyGames
15-09 Per confirmar
30-09 Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona (C3)

La cursa inaugural es disputarà a Banyoles (Girona) el proper 11 de març en un circuit on cada any es donen cita els millors bikers nacionals i internacionals. La població del Pla de l'Estany es prepara per rebre una nodrida representació de ciclistes de la talla de Julien Absalon i d'equips como Orbea, els quals han demostrat una vegada més el seu compromís amb el certamen. També s'espera la participació de més de 60 corredors francesos i d'altres països com Portugal, Bèlgica, Holanda, Itàlia, Alemanya, Andorra, Anglaterra, Hondures, Argentina o Japó.
La segona prova es disputarà per primera vegada a La Llacuna el 29 d'abril, un municipi de la comarca de l'Anoia que es caracteritza per un relleu muntanyós. El recorregut passarà pel castell de Vilademàger, enllaçant corriols de sotabosc d'una bellesa incomparable.
El 5 i 6 de maig ens desplacem a Vall de Lord, a la comarca del Solsonès, una de les clàssiques del calendari i l'única prova amb contrarellotge el dissabte. Per sisè any consecutiu, aquest municipi situat en una privilegiada zona del prepirineu, als peus del Port del Comte, compte amb un circuit que transcorre pels sectors de Vilasaló i de la Torreta, amb un total de 6,3 km i un desnivell de 275 metres. El circuit és una delícia pels amants de la BTT amb senders tècnics i divertits, contrast de paisatges, zones de bosc frondós i alguna pujada bastant exigent.
El 7 juliol es disputarà a Bonansa (Ribagorça Romànica) la quarta prova en el marc dels SkyGames, els Campionats del món i les Olimpíades d'esports de muntanya que per primera vegada en la seva història es celebraran a la Ribagorça Romànica. Amb sortida i arribada al mateix poble de Bonansa, serà una prova que torna als orígens del BTT pel seu recorregut en línia de 33 Km. Hi haurà un punt d'avituallament i zona tècnica al Km 17, al seu pas novament per Bonansa oferint un espectacular recorregut de muntanya.
Després d'un parèntesi estiuenc, el 15 de setembre tornarà la penúltima prova del calendari, probablement en un circuit conegut per tots a falta de la seva confirmació.
Com en les últimes edicions, la Copa Catalana Internacional finalitzarà el 30 de setembre en el marc d'un dels principals esdeveniments: l'Outdoor Sports Experience, la Fira activa d'esports a l'aire lliure que es celebra a Montjuïc, sota la denominació de Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.
En aquesta edició 2012 puntuaran totes les proves XC i CRI i recordem que per participar en qualsevol d'elles, cal formalitzar la pre-inscripció on-line abans del dijous previ a la cursa a http://www.ocisport.net/, i el pagament de les inscripcions es formalitzaran al recollir el dorsal el mateix dia de la cursa.

Més informació a http://www.ocisport.net/