Marc Colom és el millor a l´ Open BMW de Llagostera

21/02/2012

La tercera puntuable del “Open BMW” disputat a Llagostera ha tingut com a principal protagonista a un dels millors corredors de França que resideix a Perpinyà, Marc Colom (VTT Calvisson) que s’ha imposat en la cursa reina èlit en un circuit molt variat i exigent però agradable per les muntanyes de Sant Grau i Tossa d’uns 30 km. Colom que és quart en el rànking de França, ha guanyat en solitari en un temps de 1’27 h, en segona posició ha entrat el polivalent Marc Trayter (Scott España) ja recuperat d’una lesió i tercer un altre crack Guillem Muñoz (Cannondale). En la cursa curta de 20 km ha dominat el banyolí Josep Duran (Cannondale) seguit de Xavier Ferrer (Radikal Bikes) i Xavier Ariza (La Torreta Bike). Cal destacar les tres primeres fèmines que són  campiones estatals. Primera Anna Villar (Cannondale), segona Sandra Santanyes (Bicis Esteve) i tercera Miranda Agustí (Cannondale). També s’han disputat les curses dels Jocs Escolars per nens i nenes en un circuits de 1 i 2 km. Dins l’organització d’una BTT és difícil  la perfecció i  que tot surti rodó però en aquest campionat, ens plau destacar que els corredors han valorat molt bé els circuits ben marcats i divertits i sense perill, que és el més important. També s’ha celebrat en el mateix circuit curt de BTT de 20 km, la cursa a peu com és habitual en cada prova. Abans de la sortida s’ha tingut un record pels dos ciclistes que van perdre la vida la setmana passada a Balaguer.

Classificacions volta llarga. Èlit: Marc Colom (VTT Calvisson), sub23: Gerard Albarez (Cannondale), júnior: Jordi Giralt (Difoprint), màster 30: Pablo Egeda (Cannondale), veterà 40: Pere Sànchez (Pla de l’Estany).
Volta curta. Cadet: Josep Duran (Cannondale), veterà 50/60: Florenci Lopez (Girona), fèmina èlit: Anna Villar (Cannondale).
Cursa a peu. Homes: 1er Oscar Carrasco (Matxacuca), 2on Roberto Sànchez (Matxacuca), 3er Dani Cazalla. Dones: 1era Anna Vinyoles, 2ona Noemi Domingo i 3era Mª Jesus Sànchez Cortés.

També a Llagostera es van desenvolupar els Jocs Escolars amb el suport del Consell Comarcal i Esportiu del Gironès i la presència de prop de 80 nens.

Diumenge dia 26 es disputarà la final a les Planes. Entre els corredors de BTT i els que van fer la marxa a peu van ser uns 350.

Text: Francesc Moradell (Delegació de la F.C.C. a Girona)