Endega a Taradell una gèlida Copa Osona de trial amb èxit de Rafa Tibau

15/02/2012
Trial

Endega a Taradell una gèlida Copa Osona de trial amb èxit de Rafa Tibau

Aquest diumenge ha engegat una nova edició de la Copa Osona de Trial que enceta el calendari de competicions de Trial a Catalunya*.
La prova inaugural de la tretzena edició ha tingut lloc a Taradell i ha registrat una inscripció de 120 esportistes.
Poca neu, o pràcticament gens, quedava a les zones després de la nevada i d’haver-se hagut d’aplaçar la prova la setmana passada.
Amb un terreny completament sec i caracteritzat per les fortes pujades de terra i pels grans blocs de roca en pronunciats pendents, s’ha pogut disputar la prova, això si, la baixa temperatura d’aquests dies no ha estat una excepció i la prova s’ha disputat per sota dels zero graus (-10º). Aquestes condicions ha ocasionat problemas a alguns participants que després de refer-se amb un bon got de caldo han reprès les zones per afrontar la segona volta. Per sort el sol ha lluït durat tot el matí i la baixa temperatura ha estat més suportable.
El calderí Rafa Tibau ha estat el guanyador de la prova per davant del maresmenc Andreu Miró i del barceloní Joan Figueras. Tibau amb 7 punts, 3 a la primera volta i 4 a la segona esdevé el primer líder de la Copa Osona 2012. Miró ha estat el més regular i amb 7 punts a cada volta i amb igualtat de punts a cada zona ha finalitzat segon. Figueras amb 21 punts i en tercer lloc, ha avantatgat a Gerard Aguilar per un zero posant-se per davant de l’osonenc que ha estat quart.
Els altres guanyadors de la prova taradellenca han estat Martí Quera de Matadepera en pre benjamins (6 anys i menys), Oriol Roca de Matadepera en benjamins (7-8 anys), Martí Yélamos de Sant Antoni de Vilamajor en principiants (8-9 anys), Toni Guillen de Sant Feliu de Codines en alevins (10-11 anys), Maró Valls de Cardedeu en infantils (12-13 anys), Borja Conejos de Zarzalejo (Madrid) en cadets (14 anys i més), LLuc Plans de Sant Antoni de Vilamajor en open de nivell blanc, Toni Saladelafont de Calders en open de nivell blau i finalment Roger Lladó de Monistrol de Monserrat en open de nivell verd.
Destacar també la participació de set esportistes locals, els open blanc Marc Masnou i Sergi Agrassot, l'open blau Cristofer Iglesias, els prinicipiants Oriol López i Maria Bofill i els benjamins Jordi Povedano i Oriol Sañé.
Després de Taradell la Copa Osona es trasllada a Folgueroles el dia 26 d’aquest mateix més de febrer.