La Fonteta obre el 26 de febrer la Mondraker Enduro Series

08/02/2012
BTT

La Fonteta obre el 26 de febrer la Mondraker Enduro Series

La segona edició del circuit d’enduro amb BTT esponsoritzat per Mondraker rebatejat com MONDRAKER ENDURO SERIES, començarà el 26 de Febrer amb  “l’Enduro de les Gavarres” a Fonteta-Girona
Com la passada edició, el Mondraker Enduro Series és un campionat de caràcter internacional amb curses a Espanya, a França i Andorra. Gràcies a la bona acollida de les curses organitzades per La Tribu BTT i MASDH aquest any s’han hagut de descartar seus i s’ha confeccionat una calendari de 6 curses al llarg de l’any amb incorporacions com ara el Enduro del Segre o la final al Bikepark de la Fenasosa a Alacant.
Els participants de l’Enduro de les Salines (25 de Març) podran fer una especial nocturna que no comptarà pel campionat. Es realitzarà entre tots els participants que completin el campionat el sorteig d’una btt model Dune de la marca Mondraker, que s’entregarà a la Final del Campionat a la Fenasosa. Tots els participants tindran regals a totes les curses. Cal fer esment que entre regals i sorteigs es passarà de llarg els 20.000€ en premis.
Les proves d’Enduro amb BTT es caracteritzen per ésser una combinació de tècnica de pilotatge en el descens i una resistència física d’un corredor de rallye. Aquests participants s’han d’enfrontar a trams cronometrats cara avall, on també hi ha zones de pedaleig. Els enllaços entre trams cronometrats es fan pedalant, però no compten pel temps general, la sortida és individual a intervals de 30 segons.
Totes les curses consten de entre 5 y 6 trams cronometrats. Els recorreguts son de entre 20 i 35 kilòmetres. Es poden realitzar amb qualsevol tipus de bicicleta, ja que no hi ha salts ni obstacles que no es puguin realitzar amb un mínim de tècnica. El día anterior a cada cursa es podrà realitzar el reconeixement dels circuits, sota la responsabilitat de cada corredor. I com vé essent tradició es farà un dinar popular per tots els participants i organització mentre es fa l’entrega de trofeus als guanyadors i sortejos  
La Bicicleta recomanada per aquest tipus de curses son les de suspensió total, que pot variar de entre 130 mm als 170mm. A més, els que vulguin participar amb bicicleta rígida s’ha creat una categoria específica per a ells.
La utilització de proteccions obligatòria és de : Casc Integral, genolleres, guants llargs i motxilles a l’esquena o protector dorsal. De forma molt recomanable s’aconsella portar també ulleres i colzeres.
El preu de la inscripció de cada cursa és de 25€ als corredors amb llicència federativa i 30€ sense llicència. Les places per seu son limitades per garantir la qualitat de l’organització de totes les proves. La inscripció es realitzarà exclusivament a la pàgina web: www.deporbox.com

Calendari 2012

26/02/2012 - Enduro de les Gavarres  (Fonteta-Girona-Espagne) Rígides (Sense suspensió al darrera)
25/03/2012 - Enduro de les Salines  (Maçanet de Cabrenys -Girona-Espagne)Júniors (De 15 a 19 anys)
10/06/2012 - Enduro de Catel 'Roc  (Thuir-Vallespir-France) Sènior 1 (De 20 a 30 anys)
01/07/2012 - Enduro Granvalira  (Soldeu-Andorre) Sènior 2 (De 31 a 40 anys)
07/10/2012 - Enduro del Segre (Oliana-Lleida-Espagne) Master (A partir de 41 anys)
28/10/2012 - Super final Enduro de La Fenasosa  (Alicante-Espagne) Dones (A partir de 15 anys)

Més informació de contacte :
http://latribubtt.blogspot.com/
jep@masdh.com
+34 615 330 974