Nova protesta per recuperar el pas de ciclistes per la C17

29/11/2011
Carretera

Nova protesta per recuperar el pas de ciclistes per la C17

Després del fracàs de la reunió amb el Sr. Jordi Follia, Director General de Carreteres, aquest dilluns, el Sr. Francesc Homs, Portaveu del Govern de la Generalitat ha rebut, al Palau de la Generalitat de Catalunya, a una comissió de clubs d’Osona i representants de la FCC, Albert Soms, advocat, i Delegació de Girona.
Com ja havia explicat, el problema és que per la nova autovia Ripoll – Vic (C-17) no hi deixen passar als ciclistes, com sempre havien passat, tot i tenir ara una ample voravia i que fins i tot hi deixen passar vehicles lents. El Sr. Homs va estar molt amable i atent a la explicació tècnica del Sr. Soms, qui va explicar i demostrar que amb la llei a la mà, els ciclistes poden passar per la autovia, en la seva voravia corresponent, donat que no hi ha una via alternativa apropiada. El Sr. Homs, que també practica ciclisme, és coneixedor de totes les carreteres d’Osona, per qüestions familiars, i farà tot el possible per desbloquejar aquesta injustícia al nostre ciclisme. Tant de bo que el Sr. Follia, de Carreteres, també hi posi el seu gra de sorra per que es faci realitat.
Una de les propostes que va veure més viables el Sr. Homs va ser fer una prova, de forma temporal, durant uns mesos i després analitzar els pros i contres.
Està clar que la lluita i reivindicació continuarà aquest proper diumenge, dia 4, amb una nova protesta dels ciclistes per les carreteres afectades i que tant èxit va tenir en la primera edició. Esperem que el ciclisme tingui la consideració que es mereix, per una millor qualitat de vida, contaminació i estalvi energètic.

Text: Francesc Moradell (Delegació de la F.C.C. a Girona)