L´antiga ciclista i actual tècnic de la FCC Marta Vilajosana s\'endu el V Premi Dona i Esport

11/11/2011
Carretera

L´antiga ciclista i actual tècnic de la FCC Marta Vilajosana s\'endu el V Premi Dona i Esport

La Tinenta d'Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha presidit el jurat que ha atorgat el guardó que serà lliurat el proper dia 18 de novembre a les 20.30 hores, en el marc de la jornada de reflexió, debat i reconeixement que se celebrarà a l'INEFC Barcelona.
Aquest dilluns 7 de novembre al vespre, el jurat del certamen V Premi Dona i Esport “Mireia Tapiador” va decidir  fer recaure el guardó en l’esportista Marta Vilajosana. El jurat, reunit a l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, es va constituir amb membres destacats del món universitari, periodístic i esportiu per escollir la guardonada entre les diverses candidates. Entre elles, Sylvana Mestre, que va erigir-se com a finalista del certament per la seva tasca dins del món esportiu.
Marta Vilajosana (13-03-1975) va començar a competir amb bicicleta a l’edat de 13 anys. Des d’aleshores, ha explorat la major part de disciplines de les dues rodes. A nivell de competició, ha assolit 5 títols de Campiona d’Espanya i més de 30 medalles nacionals. Ha participat a 10 campionats del món així com també a 4 Tours de França, 8 Giros d’Itàlia i al Jocs Olímpics de Beijing, convertint-se la primera ciclista catalana en participar a uns Jocs Olímpics. També ha desenvolupat una important tasca a la Federació Catalana de Ciclisme.
Per la seva banda la finalista Sylvana Mestre (5-01-1965) ha dedicat la seva trajectòria esportiva als esports d’hivern, especialment a l’esquí alpí, i destaca la seva dedicació a nivell internacional a la promoció de l’esport paralímpic. Actualment, és Presidenta del Comitè Paralímpic Internacional.
L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper dia 18 de novembre a l’INEFC Barcelona en el marc de la Jornada de Reflexió, debat i reconeixement. Aquesta jornada començarà a les 12.30 hores amb la presentació institucional a càrrec de la Tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que donarà pas a la conferència inaugural “El valor de fer esport és igual per a tothom?” a càrrec de Anna Tarrés i Campa, entrenadora i seleccionadora de l’equip espanyol de natació sincronitzada.  Ja a la tarda, la Jornada comptarà amb una Taula debat i el lliurament del premi.

Nota: Ajuntament de Barcelona