De Ripoll a L´ Estartit: Crònica de la ruta del Ter en BTT

08/10/2011
BTT

De Ripoll a L´ Estartit: Crònica de la ruta del Ter en BTT

El dissabte 1 d’octubre d’enguany a les 8 del matí 26 esforçats ciclistes 4 dels quals eren fèmines es van disposar a aconseguir un repte considerable: Traçar els 170 Km. que separen Ripoll de l’Estartit per la Ruta del Ter.
I enfilant camins, la majoria dels quals ben traçats i còmodes, però alguns en condicions empedrades i dificultoses, es van disposar a fer ruta! El primer dia va guanyar terreny passant per Sant Quirze, on es va esmorzar, Borgonyà, Torelló, Tavèrnoles, pantà de Sau… A partir d’aquí la ruta es va començar a fer pesada per l’acumulació de kilòmetres i perquè ja tots tenien una gana considerable. Va ser a partir del Pantà de Susqueda on cada raconada semblava calcada de l’anterior on els esforçats ciclistes anhelaven els macarrons. Per fi prop la presa del Pasteral van poder recuperar energies. Havent dinat ja van enfilar per la ruta del carrilet fins a Girona on arribaven una mica més tard de les set de la tarda. A la immortal ciutat van passar la nit i l’endemà a les nou  tots a punt per tornar a pedalar rumb a Jafre (avituallament), Verges, Torruella i per fi arribar a la Gola del Ter on van poder trepitjar la sorra que reflectia com a marc de fons les illes Medes. La joia dels ciclistes pel repte aconseguit era palpable.
Cal remarcar la bona organització del Club Ciclista Ripoll i agrair les persones que van avituallar amb certesa els ciclistes.
Agraïments a les empreses que ens han ajudat a fer possible la nostra excursió: Càtering Arròs i Fideus, Restaurant Suca-Mulla, Alberg Equity Point, Càmping les Medes, Autocars Mir, Transports Joan Capdevila, Tecno-Bici, Casa Vilà.

Crònica: Ramon Prat Godayol
Club Ciclista Ripoll