Rafa Tibau progressa a la Copa Catalana de trial

18/07/2011
Trial

Rafa Tibau progressa a la Copa Catalana de trial

La tercera prova de la Copa Catalana de Trial ‘11 X‐UP Energy s’ha disputat aquest diumenge a l’estació d’esquí i de muntanya de Vallter2000 en el municipi gironí de Setcases. La prova de Vallter2000 és ja una habitual de la Copa Catalana de Trial ‘11 X‐UP Energy i acostuma a ser una de les més dures del circuit degut als forts desnivells, l’altitud i la distancia entre les zones.
Amb una climatologia canviat durant tota la jornada amb ràfegues de vent, sol, boira i una temperatura d’uns 10º s’ha arribat a l’equador del certamen català. Malgrat les previsions de pluja que s’anunciaven no ha precipitat fins acabada la prova i afortunadament només s’han mullat els guanyadors al recollir els trofeus en el podi.
Rafa Tibau ha estat el guanyador de la prova amb una puntuació d’11 punts. Tibau i Joan Figueras,segon amb 14,2 punts, han compartint la primera posició durant la primera volta, ambdós amb 7 punts. Tibau s’ha afinat a la segona volta i ha finalitzat amb només 4 punts pels 6 de Figueras. El tercer classificat ha estat Bernat Seuba d’Òdena amb 20 punts. Gerard Aguilar de l’Esquirol i Pol Tarrés de Cabrils han estat quart i cinquè respectivament empatats amb 21 punts. Figueras surt reforçat en el liderat de la Copa Catalana de Trial ‘11 X‐UP Energy amb un total de 48 punts seguit de Tarrés amb 42 i de Tibau amb 37.
Marçal Trallero de Barcelona en nivell blanc, Marc Mateo de Piera en nivell blau i Adrià Torralba de Blanes en nivell verd han estat els guanyadors en les respectives categories open. Oriol Roca de St. Pere de Vilamajor, Eduard Aran de Borgonyà i Marc Viñas de Sta. Coloma de Gramenet han ocupat el podi cadet amb 1, 5 i 8,20 punts respectivament. Cal destacar en aquesta categoria la participació de l’esportista australiana Janine Jungfels que ha finalitzat setena amb 16,6 punts. Jungfels està passant una temporada a Europa per disputar la Copa del Món femenina i el Campionat del Món que es disputarà a principis de setembre a Champéry (Suïssa). Martí Yélamos de St. Antoni de Vilamajor i Genis la Haba de Borgonyà han intercanviat posicions en la categoria de benjamins. Si a Andorra la victòria va ser per la Haba, a Setcases la victòria ha estat per Yélamos que s’ha imposat amb 0 punts pels 5 de la Haba. Jan Gómez de Vic ha esta tercer amb 20 punts.
El principiant Bernat Prat de St. Celoni ha guanyat de nou amb 17 punts i reforça el liderat amb 60 punts acumulats. L’han acompanyat al podi Martí Vayreda d’Olot i Martí Riera de Vic. En alevins la prova ha estat molt disputada i el grup capdavanter intercanvia les posicions després de cada prova. Si a Andorra Gerard Trueba fou al millor, a Vallter2000 la victòria ha estat per Martí Aran de Borgonyà amb 17 punts. L’han acompanyat al podi Toni Guillén i Ferran Sánchez ambdós amb 21 punts. El rodenc Jordi Araque amb 6 punts ha guanyat de nou en infantils. L’han acompanyat al podi Domènec Lladó d’Argentona amb 8 punts i Ferran Serra de Cardedeu amb 20,8 punts La Copa Catalana de Trial ‘11 X‐UP Energy es pren un descans fins després de l’estiu per continuar el dia 2 d’octubre en el petit municipi d’Òrrius a la comarca del Maresme.