Joan Figueras guanya Andorra i passa a liderar la Copa Catalana de trial

12/07/2011
Trial

Joan Figueras guanya Andorra i passa a liderar la Copa Catalana de trial

La segona prova de la Copa Catalana de Trial ‘11 X UP Energy s’ha disputat aquest diumenge a Sant Julià de Lòria, en el complex de Naturlandia amb una participació que ha fregat els centenar d’inscrits, entre ells molts andorrans, catalans, aragonesos i bascos. La prova, organitzada per l’Sprint Club Andorra, ha estat un èxit en tots els sentits. Les instal∙lacions de Naturlandia han resultats idònies per acollir aquesta segona prova de la Copa Catalana de Trial ‘11 X‐UP Energy que per primera vegada ha traspassat la frontera.
Els participants s’han trobat amb una traçat caracteritzat principalment per blocs de roca amb bastants desnivells. La dificultat de les zones no ha estat molt elevada, però el fet de realitzar‐se gairebé a 2000m sobre el nivell del mar i amb una temperatura superior als 25º ha dificultat a més d’un la feina a les zones. Joan Figueras ha estat el més destacat a la prova andorrana, i amb 7 punts a la primera volta ha deixat la prova bastant resolta. Els 8 punts de la segona li han valgut per endur‐se la primera victòria a la Copa Catalana de Trial ‘11 X‐UP Energy i vestir‐se així el mallot de líder que fins ara tenia Pol Tarrés, que ha finalitzat en la cinquena posició. Tant Figueras com Tarrés acumulen 31 punts respectivament. Cal destacar la segona posició obtinguda per Rafa Tibau. Tibau apareix després de la lesió al turmell esquerra i pel resultat obtingut sembla està recuperat del tot. El de Caldes ha marcat una targeta amb 20 punts. El tercer graó del podi l’ha ocupat Eloi Paré de Calldetenes amb 21, 4 punts. Paré és tercer a la general amb 25 punts i Tibau cinquè amb 17. Gran nivell hi ha hagut a la categoria de benjamins. Una vegada més demostren que el nivell de zones lliures ja se’ls hi ha fet petites a més d’un d’ells. Quatre han set els participants que han finalitzat la competició amb zero punts, sent el temps el determinant per a les posicions de podi. El més ràpid ha estat Genís la Haba de Borgonyà, seguit de Martí Yelamos de St. Antoni de Vilamajor, de Martí Esquerda de Vacarisses i de Gerard Lladó d’Argentona. El principiant Bernat Prat de St. Celoni ha estat el guanyador amb només 2 punts. Gerard Trueba d’Abrera i Alejandro Montalvo d’Orea han finalitzat ambdós amb 1 punt. El temps també ha determinat la primera posició a favor del d’Abrera per haver estat el més ràpid. Jordi Araque de Roda de Ter en infantils amb 11 punts i Gorka Susperregui d’Hondarribia en cadets amb 5 punts han estat els respectius guanyadors en les seves categories. Finalment els guanyadors de les categories open han estat Víctor Ruiz de Salt en nivell verd, Marc Mateo de Piera en nivell blau i Marçal Trallero de Barcelona en nivell blanc

El proper diumenge dia 17 de juliol la Copa Catalana de Trial ‘11 X UP Energy continua als Pirineus, concretament serà a l’estació d’esquí de Vallter2000 (Setcases).