La flama del Canigó baixa en BTT al Baix Llobregat

05/07/2011
BTT

La flama del Canigó baixa en BTT al Baix Llobregat

L'equip Btt del DRACBIKERS CLUB de Sant Climent de Llobregat, amb el suport de la Federacio Catalana de Ciclisme, baixa la flama del Canigó per una ruta de 240 km., homologada per OMNIUM CULTURAL.
La Flama del Canigó ha encès centenars de fogueres de Sant Joan arreu de la geografia catalana de la mà d’entitats i col•lectius que encadenaren el transport de la Flama del Canigó. La mateixa Flama que baixa del cim de la muntanya que li dóna nom la matinada del 22 al 23 de juny.
La nit del 22 al 23 de juny el cim del Canigó s’ha convertit en l’espai de trobada de centenars de persones vingudes d’arreu dels Països Catalans per recollir la Flama del Canigó, pujada unes hores abans des del Castellet de Perpinyà pels companys i companyes del Cercle de Joves de Perpinyà. Enguany, membres d’Òmnium Cultural han participat activament en aquest esdeveniment i han fet l’acompanyament als excursionistes durant el recorregut des de la capital del Rosselló.
Un cop arribats al cim, al punt de la mitjanit, s’ha renovat la Flama amb els feixos de llenya pujats durant l’Aplec del Canigó (18 i 19 de juny). En aquest moment desenes de persones encenen les seves torxes i fanals per fer arribar la Flama a les seves comarques. Ja sigui en cotxe, en bicicleta, a peu o en llagut centenars de poblacions encendran les seves fogueres de la revetlla de Sant Joan.
En aquest sentit, constatem també com la Flama del Canigó atrau cada vegada l’atenció de més entitats i d’àmbits tant diversos com l’educació en el lleure, l’associacionisme esportiu i entitats cultural.