Milton Ramos i Nuria Lauco guanyen la sisena edició de la Pedals de Foc Non Stop

26/06/2011

Més de 200 corredors s’han aplegat aquest cap de setmana a Vielha, Val d’Aran, per disputar la cursa de btt, Pedals de Foc Non Stop. La prova des dels seus inicis va agafar un ritme elevat imposat pel grup capdavanter format pels principals favorits. Després del primer descens de la prova, camí de Vilaller ja es va formar un quintet format per Llibert Mill, doble guanyador de la prova, Brandan Marquez, guanyador de l’edició del 2010, joeba León, ciclista multidisciplinar, Ignacio Miravalles, la sorpresa  de la primera part de la cursa i Milton Ramos guanyador final de la cursa. La bona entesa del grup va fer que un altre dels grans favorits de la cursa, l’antic ciclista professional, Angel Gomez “Litu”, després de patir un petit incident, pogués retallar distàncies amb el grup de cap.
Va ser cap el quilòmetre cent quan el grup de cap de cursa es va trencar i van passar a encapçalar la cursa Llibert Mill i Milton Ramos, els quals ja no deixarien el lideratge fins al final de la prova.
El grup perseguidor al qual finalment va arribar Angel Gomez “Litu” després d’una exhibició a l’ascens al Coll de Triador i Portella Blanca, mai va poder-se apropar al duet capdavanter.
El ciclista català Llibert Mill, al seu pas pel poble d’Alòs d’Isil havia pogut distanciar al seu company d’aventura en quasi 4 minuts, però els grans campions mai es rendeixen i així ho va demostrar Milton Ramos fent una exhibició de fortalesa y retallant la distancia fins a poder contactar amb Mill al seu pas pel Santuari de Montgarri.
Havien transcorregut més de 200 quilòmetres i tot s’anava a decidir a l’últim descens, camí de Vielha. Als compassos inicials del descens Ramos va ser qui va aconseguir distanciar al seu perseguidor en aproximadament un minut, però Llibert Mill fent un últim esforç quasi va arribar a contactar amb Milton Ramos però sense èxit, després de 220 quilòmetres i més de 10 hores d’esforç, el ciclista hondureny creuava l’arribada amb tan sols 7 segons del seu company de viatge Llibert Mill. Però les emocions no s’acabaven aquí, el tercer lloc del podi s’anava a decidir en un preciós esprint guanyat per Angel Gomez “Litu” sobre Brandan Marquez. En cinquena posició va arribar el ciclista biscaí Joseba León completant el grup de cinc corredors que per primer vegada a la historia de la Pedals de Foc Non Stop van baixar de les 12 hores en una mateixa edició.
Pel que fa referència a la categoria de fèmines, cal destacar la victòria de Nuria Lauco amb un temps de 15 hores 13 minuts i 51 segons. Felicitar a aquesta gran campiona que és Nuria, ja que ganya per 4 vegada consecutiva aquesta prova.
Finalment 128 corredors van completar el recorregut en categoria Non Stop i 47 en modalitat Plata, realitzant la prova en dues etapes. Respecte a aquesta categoria els guanyadors han estat en fèmines Rosa Alzamora i en masculina Santi Francas.
Un agraïment especial a les institucions i patrocinadors que han permès celebrar aquesta sisena edició i en particular als Voluntaris d’Aran, organització que s’ha bolcat per tercer any consecutiu a la col•laboració d’aquesta Pedals de Foc Non Stop.