Joan Figueras guanya a Calldetenes i s’emporta la Copa Osona de Trial

14/06/2011
Trial

Joan Figueras guanya a Calldetenes i s’emporta la Copa Osona de Trial

El circuit de Trial de Calldetenes ha acollit aquest diumenge la final de la Copa Osona de Trial 2011. La prova ha comptat amb més de 130 participants arribats d’arreu de Catalunya i d’Andorra. Calldetenes ha posat punt i final a la dotzena edició que va començar el passat mes febrer a Taradell i que ha comptat amb més de 200 participants inscrits. La disputa de la prova de Calldetenes ha tingut moltes sorpreses en algunes categories i canvis inesperats en les posicions de podi. Amb un cel pràcticament clar i amb una agradable temperatura, els participants han realitzat al llarg del matí les dues passades a les cinc zones preparades per a l’ocasió, algunes d’elles amb espectaculars blocs de roques que ha fet les delícies dels participants i del nombrós públic que s’ha acostat al circuit de trial de Calldetenes.
La prova de Calldetenes ha comptat amb Ion Areitio, doble campió del món júnior 2010. Areitio, natural de Hondarribia, va guanyar l’or en els darrers Campionats del Món júnior de 20” i de 26”. La classificació expert, que ha comptat amb l’esmentat Ion Areitio, ha estat guanyada pel barceloní Joan Figueras. Figueras ha estat molt regular amb 9 punts a cada volta. Areitio, per la seva banda, ha marcat la millor volta amb 8 punts, però els 15 de la primera l’han relegat fins la segona posició. Pol Tarrés de Cabrils ha estat tercer a només 2 punts d’Areitio. Ni Àlex von Arend ni Andreu Miró, els dos candidats en ocupar la tercers plaça del podi després de la baixa de Rafa Tibau, han tingut el millor dia i s’han hagut de conformar en les respectives cinquena i sisena posició final.
Així doncs Joan Figueras amb 93 punts s’ha adjudicat la seva primera Copa Osona. L’han acompanyat al podi Gerard Aguilar amb 77 punts en la segona posició i Rafa Tibau amb 66 punts en la tercera posició. Pol Tarrés ha estat quart a només un punt de Tibau. A Calldetenes també s’han decidit els premis especials dels patrocinadors. El lot de productes Fisiocrem pel quart, les ulleres de sol Eassun pel cinquè, el protector bucal Probuc pel sisè, el lot de productes PowerBar pel setè i el distingit rellotge Kronos pel desè. El guanyador absolut, el
rodenc Jordi Prat, s’ha emportata el dinar al restaurant Can Jubany i rellotge Kronos, el segon i tercer l’obsequi de Rovira Vic i l’últim el mallot de Campió del Món dedicat i lliurat pel mateix Ion Areitio i rellotge Kronos. Poques sorpreses hi ha hagut en les categories d’open. Carlos Sazatornil de Matadepera en open verd ha estat el guanyador final després d’obtenir un tercer lloc a Calldetenes. Daniel Lozano de Sant Joan de Vilatorrada ha estat el vencedor de la prova. Joan Martín de Granollers en open blau i Quim Altés de Canillo (Andorra) en open blanc han ratificat a Calldetenes el seu domini durant tota la Copa Osona i finalment han pogut aixecar la copa com a guanyadors finals.
Els petits Genís la Haba de Borgonyà i Pol Cabré‐Verdiell de Terrassa han estat els guanyadors a la prova de Calldetenes en categoria de benjamins i de principiants després de marcar unes targetes de 0 i de 2 punts respectivament. El guanyador final benjamí ha estat Lluc Miquel de Jorba amb 85 punts, només un més de la Haba. El terrassenc Pol Cabré‐Verdiell ha estat el vencedor final principiant. Destacar l’elevada participació en la categoria de benjamins que enguany ha arribat gairebé als 50 participants. Ferran Sánchez de Mataró amb 7, Gerard Trueba d’Abrera amb 8 i Martí Aran de Borgonyà amb 9 han ocupat el podi aleví a la prova de Calldetenes. Finalment i sense sorpreses Martí Aran s’ha adjudicat la victòria final.
On si hi ha hagut sorpreses ha estat en les categories d’infantils i de cadets. L’infantil Jordi Araque de Roda de Ter, fins aleshores tercer a la general, ha realitzat un cursa perfecte sense cap punt de penalització i permetent‐li quedar per davant de Domènec Lladó, a priori el favorit, i de Marc Seuba. En el còmput de punts totals Araque n’ha acumulat 97, els mateixos que Lladó, la victoria en la darrera prova ha permès al d’Osona finalitzar com a guanyador final. L’absència per motius de salut d’Oriol Roca, líder fins aleshores en cadets, ha fet un canvi
inesperat a favor dels seus rivals més directes en el resultat final. La victòria de Joan Torres a Calldetenes no ha estat suficient com per finalitzar primer a la general final. Torres de Rellinars necessitava que algú es col∙loqués entre ell i Eduard Aran, però Aran ha estat segon a la prova i en el còmput total ha acumulat 80 punts, puntuació que li ha permès adjudicar‐se el triomf final.
Torres amb 79 i Roca amb 71 han estat segon i tercer respectivament. Calldetenes ha acollit de nou el lliurament de premis de la dotzena edició de la Copa Osona. Hi ha assistit l'alcalde de Calldetenes, Sr. Marc Verdaguer, el conseller d'esports del Consell Comarcal d'Osona, Sr. Josep Musull, la presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme, Sra. Carme Mas, el director de Kronos Espanya, Sr. Xavi Vendrell i el doble Campió del Món júnior 2010 Ion Areitio. Finalitzada la Copa Osona els riders tindran menys d'un mes de descans per a les següents cites corresponents a la Copa Catalana de Trial X‐UP Energy. Seran a Sant Julià de Lòria (Naurlandia) ‐ Andorra el 10 de juliol i a l'estació de Vallter2000 al municipi de Setcases (Ripollès) el 17 de juliol, corresponents a la segona i tercera prova.