El congrés Entrenador/a 360º inclou també ciclisme

09/06/2011
Carretera

El congrés Entrenador/a 360º inclou també ciclisme

Entrenador/a 360º és el primer congrés que aplegarà experts, esportistes i entrenadors de prestigi per parlar i debatre sobre la gestió competitiva en diferents esports tant d’equip com individuals. Són les primeres jornades adreçades a la figura de l’entrenador de qualsevol modalitat i disciplina esportiva. El congrés se celebrarà els dies 16 i 17 de juny a l’Auditori de la Secretaria General de l’Esport (Esplugues de Llobregat).
El congrés reunirà un total de nou ponents amb trajectòries professionals destacades en el món esportiu que aportaran les seves experiències i abordaran la gestió competitiva de l’esport des de diferents vessants. A la primera jornada parlaran: l’ex tennista Àlex Corretja (Treball en equip); el jugador d’hoquei herba Santi Freixa (Gestió de la Diversitat), l’entrenador de futbol Juanma Lillo (Comunicació), l’ex ciclista Pedro Delgado (Lideratge) i l’ex entrenador d’handbol Xesco Espar (Motivació). El segon dia els protagonistes seran: l’ex futbolista i entrenador de futbol Eusebio Sacristán (Gestió de l’Entorn), el pilot Isidre Esteve (Esperit de Superació), l’entrenador de bàsquet Aíto García Reneses (Talent), i la nedadora Gemma Mengual (Èxit). Trobada multidisciplinària i formativa.
Durant la presentació, Xesco Espar ha destacat el caràcter mutlidisciplinar del congrés
i l’ha definit com una bona eina per millorar el planter d’entrenadors del país: “Tothom es planteja qui ocuparà els lloc de Xavis o Iniesta, però no ens preguntem qui substituirà Guardiola. Hi ha un buit en la formació dels entrenadors en el món competitiu”. El periodista del diari El País i membre del comitè científic del congrés, Ramon Besa, ha dit que el gran valor de les jornades és “la capacitat per generar un debat i articular un discurs pedagògic, un corpus que sigui d’utilitat per als entrenadors”. “No em sembla gens bo voler clonar un Guardiola, un Nadal o un Fernando Alonso en cada disciplina esportiva o cada club. Allò que em sembla interessant és conèixer la seva obra, la manera com han assolit l’èxit. Ens convé més creure en el lideratge col•lectiu, compartit i en la cultura de l’esforç que no pas en el mimetisme o la còpia d’ídols”, ha emfatitzat. “No es tracta de copiar sinó de conceptuar, de saber”, ha conclòs. A la presentació també han intervingut Oriol Bueno, membre de l’organització d’Entrenador/a 360º, i Pere Solanelles, director del Màster de Direcció i Gestió de l’Esport de la Universitat Pompeu Fabra i membre del comitè científic.

Tota la informació a www.entrenador360.com