Calldetenes, epíleg de la Copa Osona de trial

09/06/2011
Trial

Calldetenes, epíleg de la Copa Osona de trial

Final de la Copa Osona de Trial a Calldetenes el proper 12 de juny amb el doble campió del món Ion Areitio. El circuit de Trial de Calldetenes serà el proper diumenge l'escenari de la final de la Copa Osona de Trial 2011.
Calldetenes posarà punt i final a la dotzena edició que va començar el passat mes febrer a Taradell i que fins ara compta amb més de 200 participants inscrits. Els millors bikers del país ens sorprendran amb una de les modalitats de la Federació Catalana de Ciclisme més espectacular sobre un terreny de cinc zones a dues voltes i amb la missió de cobrir el circuit amb el mínim de penalitzacions possibles. La disputa de la prova a Calldetenes oferirà als riders un traçat completament artificial però alhora molt natural ja que la majoria de les zones estaran compostes per espectaculars blocs de roques, de manera que donarà un toc força natural a la prova. No es deixaran de banda les zones compostes per estructures de formigó o les zones amb estructures i travesses de fusta.
La prova començarà puntualment a les 9 del matí obrint‐se les inscripcions mitja hora abans. Les inscripcions anticipades es poden formalitzar al web www.trialsport.es fins el dilluns abans de la prova. La prova de Calldetenes comptarà amb un invitat molt especial. Es tracte de Ion Areitio, doble campió del món júnior 2010. Areitio, natural de Hondarribia, va guanyar l’or en els darrers Campionats del Món júnior de 20” i de 26”. A Calldetenes prendrà la sortida en la categoria expert i al finalitzar la prova tothom que vulgui podrà fer‐se fotos i demanar‐li un autògraf.
A Calldetenes es decidirà alguna cosa més que els guanyadors de les nou categories que
es disputen. Enguany es compta també amb un ampli i important ventall de premis. En la classificació general final de totes les categories arriben fins el 10è classificat. Des del lot de productes Fisiocrem pel quart, les ulleres de sol Eassun pel cinquè, el protector bucal Probuc pel sisè, el lot de productes PowerBar pel setè, fins acabar amb un distingit rellotge Kronos pel desè. I no s’acaben aquí, el guanyador absolut s’emportarà el dinar al restaurant Can Jubany i rellotge Kronos, el segon i tercer l’obsequi de Rovira Vic i l’últim el mallot dedicat del Campió del Món Ion Areitio i rellotge Kronos. Tot plegat, uns premis que han causat una gran acceptació i que encara estan per decidir a causa de la gran afluència de participants.
El que es pot assegurar pel proper diumenge es que tots els participants s’emportaran un premi pel sol fet de participar. Serà la samarreta de la dotzena edició de la Copa Osona de Trial 2011.
Pel que fa a les classificacions generals cal parlar del líder a la màxima categoria i que a
Calldetenes pot coronar la seva primera Copa Osona. Es tracta de Joan Figueras (73) que té un avantatge de només 6 punts sobre segon classificat, l’osonenc Gerard Aguilar (67), i de 13 punts sobre el tercer classificat, el calderí Rafa Tibau (66). Malgrat haver‐se perdut una prova i perdre’s també la de Calldetenes degut a la lesió, podria no baixar de la tercera posició gràcies als bons resultats obtinguts en les primers quatre proves. En joc doncs aquesta tercera plaça, tot dependrà dels resultats d’Àlex von Arend (54) i d’Andreu Miró (53), quart i cinquè respectivament. Els líders en les categories open són Carlos Sazatornil, Joan Martín i Quim Altés en els nivells de verd, blau i blanc respectivament. Altés matemàticament ja és el guanyador. Els petits Jordi Prat i Alan Rovira encapçalen la classificació benjamí i principiant respectivament, però només un punt els separa del respectiu segon classificat, Lluc Miquel en els benjamins i Pol Cabré‐Verdiell en els principiants. Martí Aran amb 14 punts respecte el segon classificat lidera la categoria d’alevins. Finalment l’infantil Domènec Lladó amb només 2 punts respecte Marc Seuba encapçala la classificació i el cadet Oriol Roca amb uns còmode 8 punts ho és en cadets. El lliurament de premis previst per les 13:30 tindrà lloc a la carpa municipal, ubicada al carrer Barcelona, xamfrà amb el carrer Canigó (just al davant del SES Calldetenes).

Com arribar

Des de Girona o Lleida per la C‐25, Eix Transversal (sortida 187) amb sortida a Calldetenes. Des de Barcelona o Ripoll per la C‐17 (antiga N‐152) fins a enllaçar amb la C‐25, fins a la sortida de Calldetenes. Piscina municipal, carrer Jaume Fuster.

Nota important

El restaurant de la piscina ofereix un menú a un preu de 10 € per adult i de 7 € per infants. Reserves al tel. 696 50 11 27. Amb la inscripció tots els participants tindran una entrada per refrescar‐se a la piscina. Cal portar banyador i tovallola. Assenyalar que l’Ajuntament de Calldetenes col∙labora en la prova.