L\'Anoia Race Tour, un reeixit concepte de promoció esportiva i turística de l\'Anoia

18/05/2011
BTT

L\'Anoia Race Tour, un reeixit concepte de promoció esportiva i turística de l\'Anoia

El diumenge 15 de maig començava la segona i última jornada de l'Anoia Race Tour, que es va perllongar durant tot el cap de setmana, tornant a oferir la possibilitat de practicar la bici de muntanya, la cursa a peu o el nordic walking, i gaudir de la naturalesa i l'entorn de la comarca de l'Anoia.
La primera sortida corresponia als caminants, que sortien de Pujalt a les 8h després d'un bon esmorzar ofert per l'organització. Van recórrer 32 Km passant per pistes i trams de bosc, dirigint-se cap a Copons i Jorba per finalitzar a l'Estadi Atlètic d'Igualada. Josep Malavé arribava en primera posició després de 3h12, seguit molt de prop de Jordi Pineda, mentre que Marc Campos creuava la línia de meta 45 minuts després.
El torn dels bikers arribava a les 8.30h, sortint des de Pujalt, passant per Astor, Copons, Jorba i Igualada, pedalejant per camins d'una gran bellesa i diversitat, sense trams de carretera i amb moltes baixades. El vencedor de la jornada va ser Josep Torras amb 2h20, seguit de Llorenç Mateu i de Joan Badet.
Tots ells van reconèixer el privilegi de comprovar que la geografia de la comarca de l'Anoia compta amb un terreny atractiu per al turisme esportiu ja que ofereix un gran ventall de possibilitats per a tots els públics i nivells amb rutes úniques i genuïnes i zones d'una gran espectacularitat. Es tracta d'un esdeveniment que, vist el reconeixement del públic i el gran atractiu que suposa apropar les activitats d'oci i turisme a la comarca, pot apostar sens dubte per la continuïtat.
Així, l'Anoia Race Tour, organitzat per Ocisport, amb el suport d'empreses privades de la comarca com Buff, Ford Dabsa, Gimnàs Ateneu, i de bona part dels agents turístics de la comarca, donava per finalitzada la primera edició amb l'esperit i objectiu que esdeveniments com aquest segueixin mostrant el gran potencial de la comarca de l'Anoia.