Gerard Aguilar guanya a Tona i Joan Figueres és nou líder de la Copa Osona de trial

16/05/2011
Trial

Gerard Aguilar guanya a Tona i Joan Figueres és nou líder de la Copa Osona de trial

Amb un dia radiant després d’una nit d’intensa pluja, s’ha disputat a Tona la penúltima prova de la Copa Osona 2011. Una prova on el fang, amb el premis dels guanyadors, ha estat el protagonista de la prova. I és que la pluja caiguda durant la nit i matinada ha deixat el circuit més complicat del normal. Els més de 130 inscrits aplegats a les zones del Balneari Codina i del parc de la Font del Ferro s’han trobat unes zones relliscoses on les caigudes han estat el denominador de la prova i on calia tenir una bona estratègia per escollir bé cada una d’elles tot esperant que les condicions del traçat milloressin.
L’osonenc Gerard Aguilar ha estat el guanyador de la prova amb 11 punts a la primera volta i 7 a la segona. Bernat Seuba, també amb 11 punts a la primera volta, ha estat el que més s’ha acostat a Aguilar, però els 16 de la segona l’han relegat fins la tercera posició. Joan Figueras amb 16 punts a la primera volta i 10 a la segona ha finalitzat per darrera de l’osonenc, tot i que amb només un punt de diferència respecte el tercer classificat. Ara Figueras encapçala la classificació general amb 73 punts. A 6 punts, i en segona posició, hi ha Aguilar. Per tant molt malament li haurien d’anar les coses a Figueras per fer-se amb la seva primera victòria a la Copa Osona el proper 12 de juny a Calldetenes. Rafa Tibau, absent per lesió, manté la tercera posició. Alex von Arend i Andreu Miró podrien ser els candidats en ocupar tercer graó del podi en la final.
Després de la prova de Tona, molt obertes han quedat algunes categories de cara a la  final del proper 12 de juny a Calldetenes. En la categoria de principiants només un punt separa a Alan Rovira, guanyador a Tona, de Pol Cabré-Verdiell. El mateix passa en els benjamins, només un punt separa a Jordi Prat, guanyador a Tona, de Lluc Miquel. En el cas dels infantils, dos són els punts que separem a Domènec Lladó de Marc Seuba, guanyador a Tona, i a tres del tercer classificat Jordi Araque. Pel que fa a les altres categories les diferències són més amplies com és el cas de Quim Altés, que en open blanc té una diferència de més de 30 punts respecte el segon i matemàticament ja és el campió. El guanyador a Tona ha estat Albert Puigrefagut. Carlos Sazatornil ha obtingut una nova victòria en open verd i amb 17 punts respecte el segon ho té de cara per fer-se amb el títol. En open blau Marc Mateo ha estat el guanyador, però Joan Martín continua al capdavant de la general. En categoria de cadets i alevins victòries d’Elias Bonet i de Gerard Trueba respectivament, malgrat no estar en posició de podi. Oriol Roca i Eduard Aran mantenen els respectius liderats.