Excel•lent balanç als Campionats d’Espanya amb cinc ors, dues plates i un bronze

10/05/2011
Trial

Excel•lent balanç als Campionats d’Espanya amb cinc ors, dues plates i un bronze

Els Campionats d’Espanya de Trial disputats aquest cap de setmana a Úbeda (Jaén) no podien anar millor pels esportistes catalans que han ocupat pràcticament tots els primers llocs en les respectives categories.
El navarrès Benito Ros va revalidar el seu títol de campió d'Espanya de trial, amb el català Dani Comas i l’aragonès Abel Mustieles completant el podi. El nou format a una sola prova va agradar, respecte al fet que es disputés només en zones indoor va haver 'divisió d'opinions'.
El temps no va acompanyar en absolut durant la classificatòria elit. Va ploure durant tota la nit i el circuit va quedar xop, el que va obligar a modificar algun pas que en mullat resultava perillós. L'aigua va continuar fins i tot durant la prova, que es va fer molt dura en tots els sentits: pel fred, el fang, les zones relliscoses ... encara que els participants van afrontar la classificatòria sense problemes. Dos catalans, Joan Figueras i Alex von arend van aconseguir el pas a la final.
En aquesta final, a partir de les 17,30, el temps havia canviat i la prova es va desenvolupar sense cap problema, amb bon temps bona temperatura i molt públic. Esportivament Ros no va tenir problemes, i amb 44 punts va quedar molt destacat respecte als seus rivals. Això sí, la lluita per les dues places del podi va resultar molt tancada i només hi va haver dos punts entre Comas, segon i Areitio, quart (59 a 61). Cal destacar igualment la bona actuació de Figueres, cinquè classificat, amb 67 punts.
La prova júnior i cadet, que havia començat a les 13,30, es va caracteritzar pel final de la pluja, amb el sol que va començar a assecar una mica el circuit, però el fang seguia estant present i causava problemes en algunes zones. Dos ors i una plata  caurien pels catalans. Pol Tarrés va obtenir el títol en la categoria júnior, amb 23 punts, enfront dels 36 de l'altre català Eloi Paré i els 47 de Pablo Taivonen, que quedava empatat a 47 punts amb Nacho Heredia, en cadets Bernat Seuba va ratificar la seva condició de favorit, per davant de Cristian Múrcia i Sergio García, amb 21, 30 i 45 punts, respectivament.
Ja el diumenge, cap problema climatològic en el circuit per a les categories de menor edat. I es que els catalans van ocupat tots els primers llocs del podi. L'infantil Eduard Aran, l'aleví Domènec Lladó i el principiant Gerard Trueba es feien amb els últims títols. Destacar el podi principiant 100% català amb Trueba primer, Pol Cabré-Verdiell segon i Alan Rovira tercer.
 
Fotografia: Pol Tarrés (campió júnior)