Èxit de l´ Open BTT Tour a Tortosa tot i les pluges

10/05/2011
BTT

Èxit de l´ Open BTT Tour a Tortosa tot i les pluges

Poc feia preveure que, després de les fortes pluges caigudes en la jornada de dissabte, la prova de diumenge s'havia de desenvolupar gairebé sense problemes, però així va ser. El treball organitzatiu del Club Open Natura, així com el de la Penya Ciclista Baix Ebre, va ser de primer nivell, de manera que els nombrosos participants van gaudir una vegada més dels bells paratges que envolten la capital del Baix Ebre.

Turisme en mountain bike

La majoria dels prop de 300 participants que van protagonitzar aquesta matinal de BTT provenien de fora de Tortosa i de la comarca, contribuint d'aquesta manera a posar damunt la taula una de les màximes de l'Open BTT Tour, que no és altra que la d'apropar els encants d'una zona natural en concret per gaudir de la natura i de la bicicleta de muntanya, contribuint també a la reactivació de l'economia local.
Tal com s'havia anunciat amb antelació, dos van ser els recorreguts que es van habilitar per a la qual era quarta prova del calendari de l'Open BTT Tour, de 26 i 36 quilòmetres. No era la primera vegada que l'Open se celebrava a Tortosa i voltants, però els bikers van poder gaudir de recorreguts totalment inèdits, gràcies, en bona part, a l'agilitat logística de l'organització, que va haver de començar a marcar de nou bona part del recorregut a les quatre del matí del diumenge a conseqüència de les fortes pluges caigudes el dia anterior. Tots els participants van agrair el variat i nou traçat dels recorreguts, així com els enclavaments pels quals passaven, com la pujada cap a l'ermita Mare de Déu del Coll de l'Alba, des de la qual s'obtenia una vista molt bona. Al voltant del Parc Municipal Teodor González, al centre de la població, es van instal.lar les dutxes i els serveis, així com el clàssic village, amb totes les empreses col.laboradors, que s'aixeca a cada de les proves de l'Open BTT Tour.

A Sant Quirze del Vallès el 19 de juny

Tancat el periple tarragoní, la caravana de l'Open BTT Tour es pren uns dies de descans, per tornar amb més força si cap el proper 19 de juny a una altra localitat coneguda per als habituals d'aquest calendari: Sant Quirze del Vallès, a la província de Barcelona.