Iñaki Lejarreta (Orbea) i Cécile Ravanel (Chamonix VTT) guanyen el GP Massi-CCI de Vall de Lord

08/05/2011
BTT

Iñaki Lejarreta (Orbea) i Cécile Ravanel (Chamonix VTT) guanyen el GP Massi-CCI de Vall de Lord

A les 12.30h tenia lloc la tercera sortida de la jornada amb els corredors èlit, sots 23 i sots 21, i amb un cartell de luxe, ja que entre ells es trobava el Campió del Món Josep Antoni Hermida, els dos components de l'equip Orbea, Iñaki Lejarreta i Rubén Ruzafa, el francès Cédric Ravanel i corredors portuguesos i japonesos que no es volien perdre la cita. I és que aquesta prova era de màxim nivell dins el calendari UCI, en concret de categoria E1, la qual otorga punts UCI als 15 primers corredors de la classificació general.
Els corredors èlit, sots 21 i sots 23 havien de completar 4 voltes senceres al tècnic circuit de Vall de Lord de 6'3km, més el bucle de sortida de 2'2km. El corredor basc Iñaki Lejarreta (Orbea) i el seu company d'equip Rubén Ruzafa ja estiraven el grup imprimint un fort ritme de cursa durant la start loop, i a uns metres per darrera seu venia el portuguès Tiago Jorge Ferreira (Club Btt Seia), el francès Cédric Ravanel (CS Chamonix Vtt) i Josep Antoni Hermida (Multivan Merida). Aquest últim però, perdia alguns segons a la zona tècnica degut a una averia al desviador, que li feia perdre la comba del grup capdavanter.
A les dues primeres voltes senceres anaven augmentant les diferències entre els dos corredors Orbea passant Iñaki Lejarreta a més de 40" per davant de Rubén Ruzafa i la lluita se centrava ja pel tercer lloc del podi. Hi havia tres ferms candidats, Ferreira, Ravanel i Hermida que venia amb ganes de fer un bon paper i remuntava posicions després de l'averia mecànica de la primera volta. Finalment, a menys d'una volta per finalitzar la cursa, Hermida aconseguia sobrepassar Ravanel, i a 5km per la meta adelantava Ferreira i d'aquesta forma aconseguia la tercera posició del podi per darrera dels dos corredors Orbea.
Destacar així la bona actuació d'Iñaki Lejarreta que ja suma una altra victòria a la Vall de Lord, la segona posició de Rubén Ruzafa i la tercera posició després d'una remuntada emocionant del corredor més aclamat en tots els racons del circuit, en Josep Antoni Hermida.
En categoria sots 23 destacar la victòria i la bona actuació de Cristopher Bosque (Tomàs Bellès) que aconseguia el 6è scratx per darrera de Ravanel, i en categoria sots 21 destacar la victòria d'Ever Alejandro Gómez (Ambisist) i el 7è lloc scratx.
En categoria femenina, la francesa Cécile Ravanel (Chamonix Vtt) sortia com a candidata al triomf final i no defraudava, ja que a la primera volta obria diferències respecte les seves principals perseguidores, Anna Villar (Ayala Team) i Mercè Pacios (Ambisist). Anna Villar intentava seguir el ritme imposat per la francesa però aquesta vegada li ha estat impossible en un circuit on Cécile s'hi trobava perfectament al comentar que li agradaven els circuits tècnics, amb desnivells i amb alguns trams humits. Finalment Cécile creuava la meta amb 1h22', Anna Villar amb 1h26' i Mercè Pacios amb 1h31'.
Mercè Pacios (Ambisist) amb l'actuació del cap de setmana aconseguia el mallot de líder del Campionat juntament amb Francesc Freixer (Bicis Esteve).