Més de 400 participants a Òdena, en l’estrena de l’Open BTT Tour

30/03/2011
BTT

Més de 400 participants a Òdena, en l’estrena de l’Open BTT Tour

Molta expectació havia per veure com havia de ser l'estrena del nou calendari de marxar populars Open BTT Tour, que substitueix l'Open Natura. I, després del vist a Òdena, tot indica que l'examen s'ha superat amb nota, tot i que a primera hora la pluja va voler posar-ho difícil. No per danyar els recorreguts, sinó per minar l'ànim d'alguns dels bikers que havien de desplaçar-se fins aquest municipi de la comarca de l'Anoia, a la província de Barcelona.

Més de 400 participants

La pluja no va deixar de caure amb insistència fins passades les vuit del matí, i ho feia amb tal força que a la seu de l'organització es rebien trucades per saber si es suspenia la prova. La pregunta tenia un no rotund, però, davant els dubtes generats per la pluja, cal destacar que més de 400 bikers es donessin cita a la sortida de la primera prova de l'Open BTT Tour. A l'hora de la veritat, la pluja no va fer sinó augmentar la bellesa de la prova, ja que va portar la sempre misteriosa boira i va deixar el terreny en perfectes condicions per rodar.
Els participants van poder escollir entre el recorregut curt de 22 quilòmetres o el llarg de 34, i uns minuts abans de la sortida van ser els nens els que van obrir la matinal de BTT. I, perquè a ningú li faltaria la força, a cada un dels participant se li va lliurar un gel de la signatura de nutrició esportiva Sis, que va venir de perles per superar la duresa del recorregut. No va ser per això una jornada especialment dura, i sí molt variada i entretinguda. Va tenir de tot, fins a l'extrem que els habituals d'aquest calendari no van dubtar a afirmar que aquesta havia estat una de les millors proves en les que havien participat, gràcies a la combinació de pistes, senders, trialeres, com la de Castellfollit, que va sorprendre gratament a tots, i per la molta bosc que testificar el pas dels corredors.

Òdena 2012

El bon ambient que es va viure al llarg del recorregut es va traslladar a la zona del village, on fins el mateix regidor d'esports, joventut i promoció econòmica de l'ajuntament d'Òdena estava sorprès. "He vist que s'ha generat un molt bon ambient en tot el poble, i, per al dia que s'ha aixecat, han vingut bastants participants", deia José Emilio Ortega. Davant d'aquesta resposta, tot apunta que el 2012 la caravana de l'Open BTT Tour tornarà a Òdena. Aquesta és la idea, i en ella es va a treballar.

El Catllar, 17 d’abril

Però, abans de tornar a Òdena, l'Open BTT Tour ha de seguir amb el calendari que té marcat aquesta temporada. La propera cita d'aquest any, la tercera d'aquesta temporada, i la segona de l'Open BTT Tour, se celebra el 17 d'abril a El Catllar, en col.laboració amb la 'Colla' BTT del Catllar. L'Open BTT Tour torna a aquesta bonica població tarragonina per quarta vegada, amb nous recorreguts i molta presència de senders, que ja us desvetllarem en breu. Per ara us avancem que el recorregut curt és de 17 km i el llarg de 38.

Resta de calendari Open BTT Tour 2011

17 de abril  El Catllar (Tarragona)
08 de maig  Tortosa (Tarragona)
19 de juny  Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
03 de juliol  Ponts (Lleida)
09 de juliol  Esterri d'Àneu (Lleida, nocturna)
11 de setembre  Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona)
per designar  per designar