Es presenta l´ Anoia Race Tour

17/11/2010
BTT

Es presenta l´ Anoia Race Tour

Aquest dimarts s’ha dut a terme a l’Ajuntament d’Igualada la presentació oficial de l’Anoia Race Tour, un esdeveniment esportiu i d’oci que tindrà lloc durant el cap de setmana del 14 i 15 de maig de 2011 i que recorrerà a través de diverses modalitats esportives, activitats culturals i lúdiques alguns dels racons i paratges naturals més interessants de la comarca de l’Anoia, acompanyat per la gastronomia de la regió. L’acte ha comptat amb la presència del President del Consorci per a la Promoció Turística de l’Alta Anoia, Pere Masana; el President del Consell Comarcal de l’Anoia, Marc Castells , Jordi Riba, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada; així com Ramon Prat, en representació de Frievents, i Albert Balcells, director general d’Ocisport, organitzadors de l’esdeveniment.
Pere Masana s’ha referit des del Consorci a la necessitat “d’ampliar la promoció per tal de presentar la gran oferta d’allotjament i gastronomia de l’Alta Anoia. Hi ha molt paisatge  natural per descobrir i unes grans possibilitats en una zona que es troba molt a prop de l’àrea metropolitana”. Des del Consell Comarcal de l’Anoia, Marc Castells ha volgut subratllar el coratge de les empreses organitzadores i el suport al projecte de les Administracions. “El turisme ha de ser el motor de dinamització econòmica del territori. Som conscients de les possibilitats de l’Anoia, fa pocs mesos Miguel Indurain apadrinava les rutes BTT de la comarca i amb aquest esdeveniment ampliem l’oferta d’activitats per als participants”. En aquest sentit també  s’ha volgut referir Jordi Riba: “El turisme i l’oci són sectors de futur a la nostra comarca i cal que les empreses i les administracions col.laborem estretament per consolidar un esdeveniment que ha de ser una referència a l’Anoia”.
Ramon Prat ha fet referència a les possibilitats que obre l’Anoia Race Tour. “S’amplia l’oferta que presenta un producte permanent com l’Anoia Bike Tour, promocionant el territori a d’altra gent a banda de la que practica el BTT, i que li agrada córrer o caminar per la natura”. Albert Balcells, per la seva banda, ha insistit en el valor afegit d’aquesta proposta, que pretén “mostrar i demostrar el gran potencial de la nostra comarca, amb un model que s’ha de convertir en la primera pedra d’un esdeveniment molt important a Catalunya, i que combina de manera qualitativa esport i turisme”.

Què és l’Anoia Race Tour?

Els propers 14 i 15 de maig de 2011 tindrà lloc a la comarca de l’Anoia un espectacular esdeveniment multidisciplinari que combinarà diverses modalitats esportives a l’aire lliure i activitats lúdiques per a tota la família, l’Anoia Race Tour. La cita, que es prolongarà durant tot un cap de setmana oferirà la possibilitat de practicar la bici de muntanya, curses a peu, nordic walking, una caminada popular, gaudint de la natura i l’entorn que ofereix la comarca de l’Anoia. Es donarà l’opció de participar en una acampada o bé optar per la possibilitat de l’alllotjament rural. Tot acompanyat per productes típics de la zona i la millor gastronomia comarcal. L’Anoia Race Tour completarà la seva oferta lúdica i esportiva amb activitats per als més petits, com un circuit de BTT, un parc infantil i zones inflables, però també el programa inclou als acompanyants dels participants, oferint diverses opcions culturals com la visita a l’observatori de Pujalt, un campament popular de la guerra civil, entre d’altres. L´esdeveniment obre la possibilitat als participants de prendre part a les activitats de manera independent, bé a la primera o la segona jornada i, si es desitja, inscriure’s al programa de tot el cap de setmana. L’itinerari serà la ruta permanent Anoia Bike Tour de BTT i es crearan dues rutes noves per a les modalitats de cursa i la caminada.
L’Anoia Race Tour compta amb la col.laboració del Consorci de Promoció Turística de l’Alta Anoia, del Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada per donar a  conèixer la riquesa natural i la història de la comarca. En breu s’obriran les inscripcions i condicions de reserva a l’Anoia Race Tour a través de la pàgina web www.ocisport.net.