Extraordinari balanç català als Campionats d´ Espanya de pista

19/10/2010
Pista

Extraordinari balanç català als Campionats d´ Espanya de pista

La selecció catalana de pista ha estat una de les grans protagonistes dels Campionats d´ Espanya de pista celebrats des del dijous, i fins ahir diumenge, al velòdrom Palma Arena de Palma de Mallorca amb 23 podis i quasi la meitat primers llocs. Amb un balanç molt important tant a velocitat com fons, han destacat els noms d´ Helena Casas, amb quatre títols, i Sergi Escobar, amb tres campionats més varis podis. A més han arribat noves cares a uns campionats absoluts com David de la Cruz, Adrià Sabaté, Alba Diez, Arantxa García i Andreas Teran, mentre que valors ja consagrats com Débora Gálvez, Airan Fernández, Joan Font i la parella de velocistes Itmar Esteban- Alfred Moreno també han estat a un gran nivell. Un gran balanç pel grup de disset ciclistes dissenyat per Carles Torrent, en la seva primera experiència com seleccionador en aquesta cita.

Escobar i Helena Casas, des de la primera jornada

A les dues primeres jornades dels campionats, la selecció catalana signà els primers resultats d’importància. Sergi Escobar es va imposar al scratch elit, mentre que Andreas Teran fou segon a la categoria sots 23. Per la seva part, Helena Casas es va proclamar campiona de 500 metres i Débora Gálvez fou tercera a l' omniun –nova disciplina olímpica-, prova a la que Joan Font fou quart.

Sis campions el dissabte

La jornada de dissabte dels campionats d’Espanya de pista va deixar sis campions i onze podis per la delegació catalana. Sergi Escobar fou el gran protagonista emportant-se els títols de persecució individual i puntuació. A la persecució individual sots 23 David de la Cruz va protagonitzar una de les sorpreses del dia guanyant el títol nacional. Al podi fou acompanyat per Airán Fernández qui fou tercer al igual que a la puntuació sots 23. També a la persecució individual va caure altre podi, el tercer lloc de Devora Gálvez a la cursa femenina. Paral•lelament el grup de velocistes va contribuir al balanç de la jornada. Destacar un cop més Helena Casas, campiona de velocitat individual i de velocitat olímpica acompanyada de Alba Díez, un cop es produir la desqualificació de l’equip basc. A la velocitat individual masculina es va produir el doblet Itmar Esteban-Alfred Moreno, primer i segon respectivament, tots dos van contribuir a la tercera plaça de l’equip català de velocitat junt Adrià Sabaté.

El keirin elit, només català

La darrera jornada dels Campionats d´ Espanya de pista de Palma de Mallorca va deixar vuit podis més a la selecció catalana. El dia es va obrir amb la tercera plaça de l´ equip de persecució femení format per Débora Gálvez, Bianca Martín i Arantxa García. El quartet masculí signà l´ argent, superat per l´ equip murcià. Sergi Escobar, Antoni Miguel, Joan Font i Airan Fernández formaren el grup. Per la seva part Débora Gálvez fou segona a la puntuació i la parella Escobar- David de la Cruz, tercera a l´ americana. El programa de velocitat tornà a tenir el nom i cognom d´ Helena Casas, ara al keirin, on va sumar el seu quart campionat en tres dies. La competició es tancà amb una exhibició al keirin donat el triplet signat per Itmar Esteban, Adrià Sabaté i Alfred Moreno, per aquest ordre al podi.