Marc Trayter i Sandra Santanyes aconsegueixen la victòria al darrer dia d´ Els Tres Dies de Cingles

11/10/2010
BTT

Marc Trayter i Sandra Santanyes aconsegueixen la victòria al darrer dia d´ Els Tres Dies de Cingles

No hi ha hagut sorpreses en la darrera i definitiva etapa dels ‘Tres dies de MTB dels Cingles’. El català Marc Trayter s’ ha proclamat guanyador en la primera edició de la prova seguit de Francesc Freixer i Oriol Colomé en categoria masculina. Trayter ha estat el piloto més regular i el dominador de la prova des de la primera jornada i mai ha baixat de la primera posició en la general. En la jornada d’ avui, formada per 56 kms., el biker de l’Escala ha marcat un temps de 01:25:23 i en la general el seu temps ha estat de 03:35:03. Freixer ha acabat en segona posició a la general a poc més de 3 minuts de Trayter. Tant Freixer com Colomé han mantingut un intens duel per a la segona posició, que no s’ ha resolt fins al quart y darrer control; doncs pocs segons han separat als dos pilots. Amb aquest resultat Trayter inscriu el seu nom per primer cop en el palmarès del torneig. “El primer dia vaig sortir a per totes i a marcar diferències, el segon dia va ser molt duro, condicionat pel temps i per l’ intens fred i avui he estat a la expectativa dels rivals, controlant la situació”, ha declarat un satisfet Trayter. 
En categoria femenina la primera en arribar ha estat Sandra Santanyes. La corredora de Sabadell ha realitzat una molt bona carrera, arribant en la  setzena posició en la general, a molta distància dels seus immediates perseguidores en categoria femenina, Núria Espinosa y Mercè Tussell. Després de la prova Santanyés s’ ha mostrat “gratament sorpresa” per la victòria: “Competia en un format nou i m’ho he passat molt bé, ha estat una gran experiència. Ahir el fang va castigar molt les bicis i avui he sortit a conservar la mecànica”.
Amb Nani Roma baixa de darrera hora a causa d’ unes molèsties als isquiotibials, una de les atraccions de la prova ha estat l’ ex ciclista Roberto Heras. El guanyador de tres edicions de la ‘Vuelta a España’ ha finalitzat la prova en setena posició. “Mai havia corregut en un format com aquest, han estat trams molt curts, molt explosius, alguns molt tècnics. En definitiva l’ experiència ha estat molt bona”. El de Salamanca ha remarcat la bellesa dels recorreguts i ha manifestat el seu su desig de tornar l’ any que ve. 
La prova, única en el nostre país que s’ ha disputat amb sectores enllaç i sectors selectius, ha constat en total de 202 kms. repartits entre SE y SS. La primera edició dels ‘Tres dies de MTB dels Cingles’ s’ ha celebrat els dies 9, 10 i 11 d’ octubre i ha transcorregut a través dels termes municipals de Balenyà, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Castellcir, Castellterçol, Collsupina, Gallifa, Granera, Moià, Sant Feliu de Codines, Sant Llorenç Savall, Sant Martí de Centelles, Sant Quirze de Safaja i Sentmenat. El recorregut de la prova ha estat secreto per als participants fins el mateix dia de la competició, fet que ha augmentat la igualtat i la competitivitat entre els corredors. La majoria dels corredors han coincidit en destacar la duresa i exigència de la carrera sobretot en la jornada d’ ahir (amb el vent i la pluja com protagonistes) la bona organització de la prova i la gran bellesa dels paisatges per on ha transcorregut.