Victòria d´ Ibon Zugasti a Juneda

02/09/2010
Carretera

Victòria d´ Ibon Zugasti a Juneda

Ahir dimarts, coincidint amb el darrer dia de la Festa Major, s'ha celebrat la 47a edició del Trofeu Ajuntament de Juneda, puntuable per a la Copa Critèrium i Campionat Provincial de Ruta. La prova s'ha disputat al tradicional circuit urbà d'aquesta localitat garriguenca, de 1.500 metres de longitud i al qual els 53 corredors participants han hagut de fer 40 voltes.
La cursa ha estat moguda des del començament, amb un grup d'escapats del qual s'ha destacat ben aviat Sergi Escobar. El lleidatà del Guerola-València Terra i Mar ha encapçalat la prova en solitari fins a la meitat de cursa, quan el primer grup perseguidor ha neutralitzat la seva fuga gràcies sobretot a l'empenta dels homes del CJAM i de l'Inverse-Ajuntament de Lleida. Al cap de poques voltes ha estat el ciclista basc de l'Azysa Ibon Zugasti qui ha demarrat del grup dels millors i ha obtingut una renda suficient per imposar-se amb comoditat en aquest clàssic trofeu estiuenc. A poc més d'un minut ha entrat un trio amb Jordi Soler (Inverse-Ajuntament de Lleida), Sergi Escobar (Guerola-València Terra i Mar) i Emiliano Ibarra (CJAM).
Ibon Zugasti (Azysa) ha estat el guanyador en la categoria elit; el francès Jonathan Genthon (CJAM), en sub-23; Jan Francesc Vila (Inverse-Ajuntament de Lleida), en sub-21, i Jordi Fernández (Munt Bikes), en màster-30. Sergi Escobar s'ha proclamat campió provincial de Lleida en la categoria elit. Per equips s'ha imposat l'Inverse-Ajuntament de Lleida-Semar, que ha situat 4 dels seus integrants entre els 10 primers de la classificació final. Per la seva banda, el Serveto-Alcoletge no ha estat de sort i ha vist com Beñat Blázquez havia d'abandonar durant les voltes inicials per causa d'una avaria mecànica i Fran Gironés deia adéu a les seves aspiracions de reeditar el títol de campió provincial sub-23 en patir una inoportuna punxada a la penúltima volta.

Nota de la Delegació de la F.C.C. a Lleida