Pluja de medalles per la selecció catalana als estatals de descens

28/06/2010
DHi

Pluja de medalles per la selecció catalana als estatals de descens

Avui diumenge al matí l'estació d'esquí Gran Pallars-Port Ainé, al Pirineu de Lleida, ha acollit el Campionat d'Espanya de Descens, que s'ha disputat per seleccions autonòmiques amb 240 participants vinguts de 14 de les 17 comunitats autònomes de l'Estat. La representació catalana, com era d'esperar, ha aconseguit una bona col•lecció de metalls. En la categoria elit, Bernat Guardia (Massi) ha revalidat el títol de campió d'Espanya en assolir el millor registre sobre el circuit de 2,7 quilòmetres i 450 metres de desnivell, que ha estat de 3'00’’389, superant en quasi dos segons el gallec Jorge Aguín (Chapelo Racing) i en más de quatre segons i mig el també català Pasqual Canals (XMC-DeVinci), medalla de bronze. Cal assenyalar que Ivan Oulego no ha pogut competir a Port-Ainé a causa d'una lesió d'escafoides, tot i que hi ha estat present per animar els seus companys de l'equip Massi.
En la categoria sub-23 s'ha proclamat campió el gallec Antonio Ferreiro (Di Vico Bike), per davant de Javier Guijarro i Gabriel Yerai Vargas. En fèmines, la gironina Vicky Hernández (Fornells BTT) s'ha confirmat com la gran especialista de descens al nostre país i ha conquerit el títol –quart consecutiu i cinquè del seu palmarès- amb un temps de 3’43’’931, encapçalant un podi en el qual l'han flanquejat la gallega Ainhoa Fontán i l'asturiana Covadonga González. En màster-30, Hímar Sánchez ha obtingut la victòria davant de Xavi Temporal i Antonio Pérez, mentre que Antonio Candela ha revalidat el títol en màster-40 i Jordi Temporal, en sènior.
La categoria júnior és la que més sorpreses ha deparat, no solament pel triomf de l'andalús Juan Antonio Pascual (Extreme Bike Nerja), amb 3’19’587, sinó també per l'argent del canari Ayrton Suárez (Free Bike Telde), a només nou dècimes, i el bronze del català Jordi Junyent (Avià Cop de Pedal), a més de dos segons, mentre que els grans favorits han quedat fora del podi. El canari Javier Suárez (Free Bike Telde) s'ha adjudicat el títol cadet, amb els valencians Felipe Espinosa (Cultbikes) i Jorge García (Ciclos Domingo) als dos calaixos següents del pòdium.

Nota de la Delegació de la F.C.C. a Lleida