Port Ainé viurà un espectacular cap de setmana amb el millor BTT

25/06/2010
DHi

Port Ainé viurà un espectacular cap de setmana amb el millor BTT

L’estació lleidatana rep la visita dels Campionats d`Espanya de Descens i la darrera prova del Superprestigi Massi Open d`Espanya
L’estació de Port Ainé viurà un cap de setmana apassionant amb la celebració aquest diumenge 27 de juny de la prova dels Campionats d`Espanya de Descens i la darrera cursa del Superprestigi Massi Open d`Espanya de BTT.
Ocisport, promotor d’aquest dos certàmens, torna a confiar en el Gran Pallars i amb la col.laboració de les entitats i associacions locals i provincials completarà uns dies màgics a la regió que es clouran el 4 de juliol a Espot amb la celebració de la cita inaugural de les Salomon XM Duahtlon Series by Buff, un trepidant circuit de tres duatlons de muntanya.
Amb sortida a gairebé 2.400 metres d’altitud, molt a prop del Pic de l’Orri, i afrontant un exigent i llarg recorregut de 2, 7 quilòmetres i prop de 450 metres de desnivell, els millors especialistes del Descens en BTT es reuniran aquest diumenge per disputar una apassionant cita dels Campionats d`Espanya. Els participants hauran de mantenir els nervis d’acer, ja que en una màniga classificatòria i un únic descens es jugaran totes les seves possibilitats al certamen.
Dissabte, de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda es duran a terme dues llargues sessions d’entrenaments. El diumenge 27 la jornada s’iniciarà amb un descens de reconeixement, i a les 10 tindrà lloc la tanda classificatòria. A les 12 del migdia arrencarà la fase culminant de la prova amb la màniga de competició que definirà els millors bikers de la temporada.
Però el cross country també gaudirà d’una competició d’altíssim nivell, amb la sisena i última cursa del Superprestigi Massi Open d`Espanya, que coronarà els millors corredors de la temporada. El basc Iñaki Lejarreta i Anna Villar lideren les classes Elit masculina i femenina respectivament. La cursa comptarà amb una espectacular nòmina d’inscrits, amb d’altres noms destacats com Carlos Coloma, Patxi Cia, Francesc Freixer o Israel Núñez,  que es sotmetran a un circuit d’uns 5 quilòmetres i uns 225 metres de desnivell que hauran de cobrir en diverses ocasions.
Com és habitual en el programa de competició del Superprestigi Massi, a les 10 del matí es donarà la sortida al gruix de categories del certamen, mentre a les 12 del migdia s’iniciarà la segona cursa amb la participació de les categories Elit masculina, Sots-21, Sots-23 i Sèniors. La competició, que es disputarà a més de 2.000 metres d’altitud, sotmetrà els corredors a un autèntic examen de resistència física.
Ambdues dues curses es desenvoluparan  a molt poca distància i aquesta situació permetrà als aficionats seguir amb detall les dues curses sense haver d’afrontar grans desplaçaments. La meteorologia podria complicar-se cap a finals de setmana i aquest factor, sumat a unes temperatures que estaran al voltant dels zero graus a l’escenari de la competició, poden plantejar un repte extra als concursants.

Nota d´ Ocisport