El vent endureix la primera jornada dels Campionats de Catalunya de Cervera

20/06/2010
Carretera

El vent endureix la primera jornada dels Campionats de Catalunya de Cervera

Ahir dissabte s'ha celebrat a Cervera la primera jornada dels Campionats de Catalunya de Ruta, que ha inclòs les proves per a veterans, cadets, ciclisme adaptat i sèniors i màster-30. El vent ha estat el protagonista en totes les curses i ha endurit encara més el selectiu traçat dissenyat per l'organització de la PC Cervera, amb un circuit de 50 km i 525 m de desnivell i un altre de 22,5 km i 250 m de desnivell.
Els corredors veterans han obert els campionats en una prova sobre 72,5 km en la qual ha resultat guanyador Santiago Molina (AC Parets), amb Xavier Pérez (Sprint Club Andorra) segon i Adolfo García (AC Parets) tercer. S'han proclamat campions de Catalunya Santiago Molina en veterans-40, Salvador Gálvez en veterans-50 i Cristóbal Maya en veterans-60. Tot seguit s'ha disputat la prova per a cadets sobre 50 km, en la qual Josep Maria Arnau (JCS Construcciones) s'ha imposat a David Calmaestra (Gestoria Vilanova) i Xavier Pastallé (Morenito).
A la tarda s'ha celebrat la cursa de ciclisme adaptat, que per primera vegada disputava el seu Campionat de Catalunya, amb un total d'onze participants sobre la línia de sortida, tots els quals han completat els 50 km del recorregut. La parella Blanco-Morales (Tàndem Barcelona) s'han proclamat campions de Catalunya en tàndem masculí; Pérez-Calderón (Tàndem Barcelona), campiones en tàndem femení; Juanjo Méndez (Génesis) ha estat el guanyador en discapacitats masculí i Raquel Acinas (Génesis), en discapacitats femení. Ha tancat la jornada la cursa de sèniors i màster-30 sobre 72,5 km, de la qual ha resultat vencedor en solitari José Manuel Díaz (Monforte del Cid). Jordi Fernández (Munt Bikes) s'ha enfundat el mallot de campió de Catalunya de màster-30 i Raül Cruz (Telecom-Skoda), el de sèniors.
Demà diumenge al matí clouran aquests Campionats de Catalunya de Ruta amb la prova reina, reservada a les categories elit i sub-23.

Nota de la Delegació de la F.C.C. a Lleida