Tots els detalls dels Campionats de Catalunya DH a Tavascan

10/06/2010
DHi

Tots els detalls dels Campionats de Catalunya DH a Tavascan

L’estació de Tavascan es torna a reinventar per segon cap de setmana consecutiu, per convertir-se novament en escenari d’una prova dels Campionats de Catalunya de BTT. En aquesta ocasió serà la modalitat de descens la que prendrà el protagonisme d’aquest certamen una setmana després d’haver coronat als campions de Catalunya 2010 en l’especialitat de cross country.
Els millors bikers del país ens delectaran amb una modalitat de la bici de muntanya molt espectacular i trepidant, en la qual s’enfrontaran a un recorregut de gairebé 2 quilòmetres i amb un accentuat desnivell de 500 metres, amb la missió de cobrir el circuit en el mínim temps possible.
La celebració d’aquesta prova a Tavascan permetrà gaudir amb una cursa de Descens en unes condicions molt especials. El circuit d’esquí alpí oferirà un sorprenent escenari i un traçat caracteritzat per un entorn natural d’alta muntanya. La inestabilitat meteorològica que es prolongarà durant bona part de la setmana deixarà el terreny molt humit i els protagonistes d’aquesta cita hauran de prendre moltes precaucions per evitar inoportunes caigudes. Fins i tot la neu, que encara s’acumula a l’estació, serà un del espectadors d’excepció de la segona cita dels Campionats de Catalunya. La sortida de la prova s’elevarà fins els 2.250 metres, seguint la línia del Telecadira de Pleta del Prat.
Els corredors disposaran el dissabte a la tarda de dues llargues sessions d’entrenaments i el diumenge al matí d’una nova tanda per tal de preparar el descens i avaluar les principals característiques del circuit. A les 10 s’iniciarà la primera màniga de cursa i al migdia es completarà el programa oficial. La classificació només prendrà en consideració el millor dels dos cronos obtinguts en els dos descensos.
A l’espera de que es tanqui la llista definitiva d’inscrits, alguns dels ciclistes més destacats del panorama nacional, com Ivan Oulego, el campió d’Espanya Bernat Guardia o Pasqual Canals, vencedor a la darrera cursa de l’Open d`Espanya de l’especialitat, podrien perfilar-se com els principals aspirants al títol.
Cal recordar que aquesta cursa formarà part també del calendari de la Copa Catalana de Descens i propiciarà, entre d’altres, el concurs de la categoria infantil a la competició, a banda de les classes que competiran per al Campionat de Catalunya.

Campionats de Catalunya de BTT Descens- Tavascan

Horaris

Dissabte 12 de juny
09:00 a 13:00 h Recollida de dorsals
19:00 a 13:30 h Entrenaments oficials
16:00 a 18:00 h Entrenaments oficials

Diumenge 13 de juny
08:00 a 09:30 h Entrenaments oficiales
10:00 h Primera Màniga
12:00 h Segona Màniga
Lliurament de trofeus

Informació d´ Ocisport