Jornada andalusa a la Cursa del Lluçanès

25/05/2010

Color andalús en la tercera prova de la Copa d'Espanya júnior, la Cursa del Lluçanès, disputada a Olost (Catalunya) sobre 109 quilòmetres. I és que la part final va ser un duel entre Cajamar, amb Manuel Sola i Carlos Verona, i l´ Andalusia - CajaSur, amb Joaquín Torres i Francisco Medina, saldat amb la victòria de Sola per davant de Torres, amb la qual cosa aquest recupera el liderat de la general.
Envoltats d´ un excel•lent dia, els 103 corredors de 19 equips, van prendre la cursa amb molta combativitat, com demostra l'excel•lent mitja de 37,7 quilòmetres per hora, encara que la primera part va estar protagonitzada per ciclistes que buscaven les classificacions secundàries, destacant per la seva combativitat l'Osca La Magia, mentre que el líder, José Miguel Culebras, i el seu equip, el Fiat-Autoán, controlaven bé la situació.
No obstant això tot va canviar en el quilòmetre 68, amb l'atac dels esmentats Sola, Verona, Medina i Adriá Pujol (Osca la Màgia), encara que aquest es despenjaria, mentre que des de darrera saltava amb força i enllaçava Torres, mentre que el grup principal es quedava reduït a una vintena de corredors, entre ells el líder de la Copa.
Amb una col•laboració total entre els dos conjunts andalusos, a 10 quilòmetres de meta Pujol ja cedia 40 segons, mentre que el grup principal ja tenia un retard d'1-40. I en meta, còmode triomf de Sola, per davant de Torres, Mesura i Verona; Pujol en cedia 1-07 i el primer grup, encapçalat per Francisco García (Esetec Inverse) i Carlos Antón Jiménez (Fenavín), a 1-22. En aquest grup entrava Adrián Mares (Rualje-Aira), tretzè, mentre que Serps, dinovè, cedia alguns segons més ja que la carrera|cursa va entrar molt trencada.
D'aquesta manera, Torres totalitza 114 punts, davant els 103 del seu company Medina, els 102 de Culebras o els 101 de Sola. És a dir tot molt obert de cara al desenllaç del diumenge pròxim al Memorial Joan Bautista Llorente, a Vilareal (Castelló).
Quant a la classificació per equips, també s'imposava el Cajamar, per davant del Fermasa-Construcciones Armilla i de l'Osca La Magia, la qual cosa suposa que el Fermasa passa a liderar la general de la Copa amb 46 punts, per davant d'Andalusia-CajaSur, amb 36, i de Cajamar, amb 35.