Trayter i Villar, primers líders de l´ Open d´ Espanya de bike marathon

01/03/2010
BTT

Trayter i Villar, primers líders de l´ Open d´ Espanya de bike marathon

A la línia de sortida hi  havia molts candidats a la victòria final i les primeres posicions eren del tot imprevisibles quan per davant quedaven 60km de pistes forestals, corriols i trialeres.

Els primers 7km de cursa eren de pujada fins a la zona de Sant Jaume, fet que ha servit per escalfar i per estirar el gran grup de més de 400 bikers. A partir d'aquest punt els senders eren un combinat permanent amb alguns trams de pista forestal. El primer avituallament es trobava situat al km 14, i en aquest punt els corredors ja s'anaven estirant i formant els primers grups.

A les primeres posicions passaven pel km 15 Marc Trayter (Radikal Bikes), Ismael Ventura (Bicis Esteve), José Maria Sanchez (Sport Bike),  uns segons més endarrere passaven Patxi Cia (MSC Bikes) i Josep Betalú (Progress) i just darrere Israel Núñez (Ambisist), Ramon Sagués (Koga-Shwalbe), Joan Llordella (Ambisist), Alejandro Díaz de la Peña (Extremadura-Orbea) i Francesc Freixer (Bicis Esteve). Entre tots aquests corredors es disputaria la victòria final, tot i que no estava definida ja que durant el primer bucle s'anaven alternant les posicions i encara podien passar moltes coses en els 40km que quedaven per davant. 

Del km 28 al 32 que s'arribava a meta la majoria de trams eren per zones tècniques de baixada; i en aquest tram els corredors s'anaven distanciant i agafant diferències entre ells, i al primer pas per meta al km 32 era Marc Trayter el que passava en primera posició, seguit d'Ismael Ventura, José María Sanchez i Patxi Cia a pocs segons.

Al km 40, a la zona de Fonollosa, Patxi Cia agafava uns metres a Ismael i Sanchez, fet que li permetia posicionar-se segon darrere d'un imparable Trayter que ja ningú podia atrapar fins a la zona de meta.

Però just abans del 4rt avituallament, a la zona de Fals, al km 45 Patxi Cia punxava i se li esvaïen les opcions de podi, i ho aprofitavenen a la perfecció Ismael Ventura (2on) i Sanchez (3er) per aguantar tant bé com podien en els últims quilòmetres per aconseguir les primeres posicions a la general final.

Els últims 15km eren tècnics i amb un parell de pujades curtes però dures per la majoria de bikers que ja no tenien l'energia dels primers km de cursa, i aquí ho ha aprofitava Francesc Freixer (4rt) per superar a Joan Llordella (5è) i a Alejandro Díaz de la Peña (6è) després de realitzar gran part de la cursa gairebé junts.

Marc Trayter (Radikal Bikes) creuava la meta amb un temps de 2h48'26", amb una mitjana de 21km/h per un terreny de desnivells constants, baixades i pujades tècniques i alguns trams pocs rodadors degut a les pluges del dia anterior; Ismael Ventura amb 2h52'18" i José Maria Sanchez amb 2h55'43". Destacar la impecable actuació del jove José Maria Sanchez, l'andalús que en el seu primer any sub 21 s'enduia la tercera posició en la classificació general, i la meritòria posició 12ena a la general d'un master 40 en els seus millors moments de forma, Fco Javier Salamero (Oki Orbea).

En categoria femenina Anna Villar (Ayala Team) sortia com a favorita i estava molt concentrada per guanyar la primera competició de la temporada 2010. Durant els primers quilòmetres ja s'ha distanciat de les seves rivals i ha marcat una molt bona actuació, sobretot en els primers 20 km que es trobava entre els 40 primers classificats.

Abans del primer pas per meta ha tingut alguns problemes mecànics que ha pogut solucionar i ha perdut algunes posicions, però no s'ha vist superada per cap fèmina fins que finalment creuava la línia final de meta amb un temps de 3h26'. Per darrere seu en la classificació femenina ho feia Mercè Pacios (Koga Shwalbe) amb 3h50' i completava el podi Lurdes Torrescasana (Tot bici en bici) amb 4h justes.

Per equips Ambisist s'enduia la victòria gràcies a la bona actuació dels seus components, en segona posició ho feia CC Palautordera i en tercera els membres de l'OKI ORBEA.

 

Nota d´ Ocisport

Fotografia: Marc Trayter creuant la meta