La Copa Catalana i Kid´s Cup de trial a XS Esports

10/10/2009
Trial

La Copa Catalana i Kid´s Cup de trial a XS Esports

 

Resum de l´ emissió

 

Copa Catalana i Kid´s Cup- Cabrera de Mar

 

El trial és en Catalunya una de les disciplines ciclistes de millor marge. Tot i representar un sector minoritari en quantitat, aquest col·lectiu és molt fidel a les pràctiques i les habilitats que aquesta modalitat transmet. Dins del panorama competitiu, el trial ofereix un parell de competicions, una  per la primera meitat de l´ any anomenada Copa Osona que s´ inscriu al caire comarcal d´ aquesta zona barcelonina però que s´ obre als millors especialistes catalans. Per la segona part de l´ any s´ obre la segona competició, la Copa Catalana que a més acull la Kid´s Cup, completant així una oferta per a totes les edats.

La Kid´s Cup és una competició que comprèn les categories que van des dels benjamins, es a dir set anys, fins juvenils. La Copa Catalana és pels més grans. En l´ origen només es disputava només la Kids Cup amb quatre edicions concloses de la Copa Catalana. En el palmarès d´ aquesta destaca amb tres triomfs Andreu Miró, més un de Gerard Aguilar . Aquesta es considera una prova de la pedrera amb els millors catalans i projectant el talent dels nens. Aquest any hi ha hagut una mitjana de 90 inscrits, suma que significa un increment del sostingut del 10% des de les primeres edicions. En tots els casos els circuits són similars, entornats en ocasions de paratges naturals, com boscos, tot i que es poden incorporar traçats artificials.

Roca, pedres i pendents de terra són els principals obstacles en una activitat on destaquen dos aspectes, tant el tècnic com el físic, tot i no ser curses de gran durada. Acostumen a durar unes dues hores, bastant més lleuger que una màniga de la Copa del Món. La Kid´s Cup per la seva part presenta circuits més assequibles amb l´ objectiu de fer atractiva l´ activitat als més petits.